Yalçın’dan “asgari ecir” yorumu: “Hem işçilerimiz hem da sanayicilerimiz kıygın edilmemeli”

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Sarp, minimal ücretle ilişkin kendisine, “Hem işçilerimiz hem da sanayicilerimiz kıygın edilmemeli” dedi.

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, yaptığı açıklamada belirlenmesi üzere görüşülmelerine başlanan minimal ücretle ilişik açıklamalarla bulundu. Sert, “Hem işçilerimiz hem bile sanayicilerimiz mağdur edilmemeli ve makul benzeri rakamda uzlaşılmalıdır. Doğrusu şuanda dahi hem meclisimizde hem bile minimum sevap komisyonunda görüşülmektedir. Şuanda 5 bin 500 TL gibi ölçü günümüzde düşük aynı rakamdır. Bu ecir ile tıpkı iştirakçi kardeşimizin geçinebilmesi edisyon. Anca benzeri değer ayarlanması lazım kim hangi çalışanlarımız hangi bile işverenlerimiz incinmemelidir. Biz bu şekilde düşünüyoruz. Gündemde EYT konusu de var. EYT çıktığı ahit sanayicimizin üstüne tıpkısı dara elan binecek. Bu konuda dahi devletimizin sanayicilerimizin önünü anahtar, işlerini kolaylaştıracak ve finansmanını sağlayacak yardımlarını yapmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kayseri’mizin teşviklerden faydalanmasını istiyoruz”

Sarp, “Tığ sanayiciler olarak devletimizden motivasyon bekliyoruz. Ne efsus kim senelerce Kayseri’deki sanayicilerimiz teşviklerden yararlanamadı. Bundan Sonra Kayseri’mizin üstelik motivasyon çerçevesine alınarak, sanayicilerimize ulama yapılmasını bekliyoruz” dedi. – KAYSERİ