Kayseri’de kasımda 13 bin 236 sürücüye idari nakdî ceza yazıldı

Kayseri’de son teşrin ayında kurallara yersiz 13 bin 236 sürücüye idari nakdî ceza uygulandı.

Valilikten yapılan açıklamaya bakarak, 1-30 Kasım tarihleri arasında trafik ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde 45 bin 325 şalter kontrol edildi, eksikliği tanıdık 13 bin 236 güdücü karşı idari para cezası değişmeyen tutanağı düzenlendi.

Alkollü şalter kullanmaktan ve 100 ceza puanını doldurmaktan 219 sürücünün belgesine geçici olarak ahali konuldu, 449 açar muhtelif suçlardan trafikten men edildi.

Kasım ayında mecmu 541 trafik kazası meydana gelirken, kazalarda 2 sevimli hayatını kaybetti, 370 kişi yaralandı.

Öte yandan, anne caddelerde, kavşaklarda ve halkın dokunaklı bulunduğu yerlerde baş bezi satan, anahtar camı silerek dilencilik işleyen, yayaları ve sürücüleri taciz ederek mal vermeye zorlayıcı, tartıcılık fail ve kağıt toplayan çocuklara yönelik çalışmada 7 aileye adli işlem yapıldı.

Çocukların korunmasına yönelik denetim uygulaması kapsamında Kayseri’de kâin toplumsal alanlarda 16 denetim gerçekleştirildi, 15 çirkin yakalandı.

Toplum Destekli Polislik Ofis Müdürlüğü proje, umumi zindelik ve çalışmalarında üstelik 1555 vatandaşa ulaşıldı, genel düzenlilik ve asayiş, hırsızlık, dolandırıcılıkla ilişkin 787 broşür ve afiş dağıtıldı. Antrparantez, “İpeksi Temas ile Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller Projesi” tanıtıldı.

Bu arada, muhtelif illerde 6-17 Teşrinisani 2022 tarihleri beyninde düzenlenen şampiyonalara katılan Kayseri Güven Spor Kulübü sporcuları 9 zer, 8 sim ve 7 bronz madalya kazandı.