Şehidin cenazesinde tabuta sarılan 4 çocuğun feryadı kalpgâh dağladı

Iğdır’birlikte 29 Boşluk 2022 tarihinde Aralık ilçesinden Iğdır’a dönen askerlerin taşındığı 5’inci Sınır Saraka Komutanlığına ilişik zırhlı miftah, ezgi halindeyken lastiğinin patlaması sonucu kat kenarındaki araziye devrildi. 12 askerin yaralandığı kazada durumu ağırbaşlı olan Mutlu Taşar (33) Ankara Gülhane Terbiye ve Araştırı Hastanesine kaldırıldı. Taşar, otama gördüğü hastanede tamam müdahalelere rağmen 55 dönüş sonra martir oldu.

4 ÇOCUĞU YETİM KALDI

Ankara’bile otama gören oğullarının yanı sıra bulunan cet Tahsin Taşar ile esas Ceylan Taşar, şehadet haberinin peşi sıra İzmir Buca’de bulunan Kozağaç Mahallesi 282/8 sokaktaki evlerine geldi. Üzüntülü ana ve babayı şehidin eşi Felek (34), çocukları Işıklı Özlem (12), Işın Su (10), Yunus Emre (9), Ahu Su (5) ve familya yakınları ile komşuları karşıladı. Şehidin ata evine ve sokağına Türk bayrağı asılırken, uray ekipleri dahi taziye çadırı kurdu.

CENAZEDE GÖZYAŞLARI HÂKIM OLDU

Martir Uzman Çavuş Ongun Taşar’ın naaşı Gaziemir 15 Orak Ayı Şehitler Camii’ne getirildi. Şehidi serencam yolculuğuna uğurlamaya annesi Ceylan Taşar, babası Tahsin Taşar, eşi Baht (34), çocukları Fer Hasret (12), Işın Akarsu (10), Yunus Emre (9), Ceylan Akarsu (5) ile İzmir Valisi Zor Dürüst Köşger, Iye Kargaşa Komutanı Korgeneral Kemal Yıpranmamış, siyasal parti temsilcileri, şehremaneti başkanları ve milletvekillerinin yanı sıra şehidin akrabaları ve sevenleri uğurladı.

Çocukların ‘Baba bizi bırakma’ diye bağırmaları canevi yakarken, şehidin eşi Talih Taşar, annesi Ahu Taşar ve babası Tahsin Taşar üstelik tabuta sarılıp ağladı. Şehit Yaya Uzatmalı Çavuş Ongun Taşar’ın naaşı, Gaziemir 15 Orak Ayı Şehitler Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası defnedilmek için heyetiyle arabasına konularak Kadifekale Hava Şehitliğine götürüldü.

Cenaze töreninden kareler;

.