Iğdır’da askeri anahtar kazasında şehit olan uzman çavuş, İzmir’de defnedildi

Iğdır’üstelik 29 Aralık’ta zırhlı aracın devrilmesi sonucu yaralanan ve hastanede martir olan Piyade Uzatmalı Çavuş Mesut Taşar’ın cenazesi İzmir’de toprağa verildi.

Taşburun mevkisinde 5. Sınır Alay Komutanlığına ilişik zırhlı aracın devrilmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 55 dolaşma sonraları martir olan Uzman Çavuş Mutlu Taşar’ın (33) Türk bayrağına sarılı naaşı Gaziemir ilçesindeki 15 Orak Ayı Camisi’ne getirildi.

Törende şehidin babası Tahsin, annesi Ceylan ve eşi Kader taziyeleri kabul ederken cenazeye çocukları Nur Özlem (12), Işın Su (10), Yunus Emre (9) ve Ceylan Su (5) üstelik katıldı.

Taşar’ın annesi, eşi ve çocukları Türk bayrağına sarılı naaşına sarılıp gözyaşı döktü. Bu sırada şehidin oğlu Yunus Emre Taşar, “uyan baba, bizi bırakma” dedi, askerlerin taşıdığı babasının fotoğrafını öptü.

İkindi vakti kılınan namazın peşi sıra martir Taşar’ın naaşı, bütünüyle arabasına büyüklüğünde omuzlarda taşındı. Şehidin oğlu Yunus Emre ile yeğeni Alpdeniz Taşar dahi şehidi er selamıyla uğurladı.

Taşar’ın cenazesi, Kadifekale Şehitliği’nde toprağa verildi.

Törene Vali Çetin Dürüst Köşger, Veli Kalabalık Komutanı Tümgeneral Kemal Kullanılmamış, İzmir Büyükşehir Şehremaneti Başkanvekili Mustafa Özuslu, İl Itimat Müdürü Mehmet Şahne, İl Kurnaz Komutanı Tuğgeneral Osman Tığ, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, CHP İzmir Saylav Tacettin Şev, MHP İl Başkanı Veysel Atmaca, YANLIŞSIZ Öğür İl Başbuğ Yardımcısı Mualla Aslan, askeri personel ve haddinden fazla sayıda yurttaş katıldı.