Çeşme’de cali kimlikle yer satmaya müteharrik 2 kişiye cürmümeşhut

İzmir’in Pınar ilçesinde, tapudan yapmacıklı kimlikler ve yer vekaletleriyle yapılmak istenen binlerce teklik yer satışı, Pınar Tapu Müdürlüğü ekiplerinin dikkati yardımıyla önlenirken, 2 dalavereli polis eliyle muamelat öncesi kıskıvrak yakalandı. Zanlılarda birinin 18 ayrı yanlışlık kaydının 14’ünden aranmasının olduğu da öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Çeşme’nin Çiftlik Mahallesi’nde kâin ve Almanya’üstelik ruhlu R.A.’ya ilişkin 500 metrekarelik yer, R.A hesabına planlı yapmacıklı kimlik ve R.A.’nın Hollanda’da kıpırdak oğlu O.A. hesabına düzenlenen yapmacıklı kimlikle, noterden O.A. adına alınan arsa mir vekaletnamesi ile tedavülde olmak istendi. Sahte kimlik düzenleyen ve noterden yer bey vekaletnamesi düz T.G. ve Y.K., Pınar’deki iki emlakçı vasıtasıyla Almanya’bile diri V.S.’ye arsayı satmak için anlaştı. Tapu harcı birlikte yatırılarak işler başlatıldı. Bunun üzerine Almanya’birlikte işlek ve arsanın alıcısı durumundaki V.S., Hollanda’üstelik güçlü ve hesabına cali kimlik düzenlenen O.A. hesabına bankada açılan hesaba 500 bin liralık yatırdı.

Oyun töz yer sahibinin durumu öğrenmesiyle bozuldu

Çeşme Tapu Müdürlüğünde işler devam ederken, e-azamet üzerinden arsanın kaynak sahibi R.A.’ya vukuf gitti. Bunun üzerine R.A., Çeşme Tapu Müdürlüğü ile irtibata geçti. Çeşme Tapu Müdürü Salih Yılmayan Büzüktaş ve ekibinin dikkati ile sahtekârlık olayı ortaya çıkarıldı ve boyut çabucak emniyete bildirildi. Kaçakçılık ve Kombinasyon Suçlarla Uğraş Takım Amirliği ekipleri, Pınar Tapu Müdürlüğünde dakikasında önlem aldı. As işlemi gerçekleştirilmeden çirkin T.G. ve Y.K. yakalanarak gözaltına alındı.

Kasten yaralamadan kaydı bulunduğu öğrenilen T.G. ile 18 ayrı suç kaydının 14’ünden aranması bulunan olan Y.K., yapılan işlemlerinin arkası sıra Çeşme Adliyesine atıf edildi – İZMİR