Mardin’de gösteri ve yürüyüşler 15 gün yasaklandı

Mardin Valiliği, güruh, basın açıklaması ve stant açım kabil etkinliklerin 15 bölüm yasaklandığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, halkın gösterişli bulunduğu alışveriş merkezleri, amme hizmeti görülen bina ve kuruluşların çevresi, umuma engelsiz alanlar, otopark ve bahçelerde sivil topluluk kuruluşları ile değişik soy ve hukuksal kişiler vasıtasıyla planlı eylem ve etkinliklerde, bu gösteri ve etkinlikleri düzenleyenler ile çevrede bulunanların güvenliği açısından sakıncalar doğabildiği belirtildi.

Toplantı ve Eylem Yürüyüşleri Kanunu ile İl İdaresi Kanunu’nun ilişik maddesi hükümleri göre, düzenlenecek seçme cins eylem ve etkinliğin izne bağlandığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İlimiz genelinde gerçekleştirilebilecek, zahir ve merbut düzlük toplantıları, reviş, basın açıklaması, kıtlık grevi, yerleşme eylemi, sergilik, imza kampanyası, otağ ihdas, demeç tevzi, protesto eylemi kabil gösteri ve etkinlikler ile bu eyleme bindi yöneltmek amacıyla gösteri ve etkinlik tahsis etmek üzere mevrut araçların ve şahısların ilimiz sınırlarına girişlerinin, 5442 dar İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi uyarınca engellenmesi, ayrıca 2911 çevrilmiş Güruh ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 7. ve 17. maddeleri hükmü göre tamlanan konuların bitmeme niteliğindeki temas makule gösteri ve etkinliklerin Mardin devlet sınırları içerisinde 15 dolaşma süreyle yasaklanmıştır. Karara uymayanlar ve yapılan ikazlara rağmen kararı ihlal etmeye bitmeme edenler için 2911 basit Güruh ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile diğer ilişkin yasa hükümleri kapsamında lüzumlu işlemler yapılacaktır.”