İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bahçesaray’da vatandaşlarla buluştu Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, “Kılıçdaroğlu Sakarya’evet gidiyor ‘Sakarya Meydan Savaşı burada yapıldı’ diyor. İlahi Yarabbi. Cenabıhak düşünce eksikliği vermesin kimseye. Tıpkı dahi Cumhur Reisi adayı olmaya müştehi. Sen memleketin tarihinden, yerlerinden bihabersin evet.” dedi.

Van’daki programları kapsamında Bahçesaray ilçesine geçen Icra Vekili Aristokrat, esnafı mülakat etti, ellerinde Türk bayrağıyla yanına mevrut vatandaşlarla ışık çektirdi.

İlçe merkezindeki Uray Parkı’nda vatandaşlara seslenme fail Soylu, Bahçesaray’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dünyanın pres tıpkı dönemden geçtiğini, Türkiye’nin çevresindeki coğrafyada sıkıntıların olduğunu aktaran Soylu, şunları kaydetti:

“Biz birlerine punt tanımadık. Bambaşka yerlerde bu fırsatı yakaladılar. Ukrayna’yı tahrik ettiler, savaşa soktular. Demincek ne devir bitecek diyerek sistem bu sorunun ve endişenin zarfında. Suriye ve Irak üstelik benzeri. Amerika, Afganistan’a girdiği andan itibaren coğrafyayı ağdalı arkaç ilam etmek amacıyla elinden geleni ardına koymadı. Libya, Lübnan, Filistin, Yemen, Balkanlar, Orta Şark, Itidalli Asya…

Türkiye büyümesin, zenginleşmesin, yarınına bakmasın, kendi insanına, gencine, etrafındaki coğrafyaya, dünyaya düş vermesin istediler. Hangi ant kafamızı fevk elde etmek istesek kafamıza vurdular. Ayrımsız terör meselesi çıkardılar. Türk, Kürt, Alevi, Sünni dediler, bizi birbirimize düşürmeye çalıştılar. İstediler ki üretmeyelim, çocuklarımız üniversitelere abat gitmesin. İstediler kim kendi savunmamızı kendimiz yapamayalım, altyapımız, site hastanelerimiz olmasın. Evveli yaşananları hepimiz biliyoruz.”

Başlangıçta koca adam fabrikaların bir günde kapandığını, gecelik yüzde 8 bin faizlerin verildiğini, insanların zor maaşının verilip verilmeyeceği üzerine bulut yaşadığını anlatan Aristokrat, ülkenin Amerika’dan, Avrupa’dan mevrut tıpkı IMF komiserine neredeyse teslim olduğunu belirtti.

Terörün enerjilerini, yapabileceklerini alt peş etmeye yettiğini ifade fail Soylu, şöyle bitmeme etti:

“Amerika top kabil bu coğrafyada herkesle oynamaya çalıştı. ‘Ben büyüğüm, siz bana bağımlı olacaksınız. Siz kimsiniz? Siz ne işe yararsınız? Bölüm geldi başbakanınızı ölüm cezası ettirdim, hükümetlerinizi devirdim, gazeteleriniz üzerinden siyasilerinize sizin sevdiğiniz adamlara taşlama ettirdim’ dedi.

Türkiye’nin bir vakitler yaşadıklarını, hangi taraflarının onarılabileceğini gördükten sonraları yalnız düz yazı ve ümran etmedi. Bizim eksiklerimizi bozma etmeye çalışanlara ‘siz yapamazsınız ve bundan sonra size cevaz etmeyeceğim’ dedi.”

“Darbeyi planlayanı kişi ülkesinde sıyanet ediyor”

Vatandaşların oyu, sandıktaki tercihinin, tam anlayışı bulunmayan sayanlara tam 21 yıldır ders verdiğini vurgulayan Aristokrat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zorluklarımız var mı? Bittabi ki var. Bundan 6 sene ilk bu ülkede çarpış yapmaya çalıştılar. Darbenin sahibi kim? Darbenin sahibi olan talih, darbeyi planlayan, kombinasyon edeni kendi ülkesinde koruma görevlisi ediyor. Bunu anlamıyor muyuz? Bunu intikal etmek üzere çokça büyük ordinaryüs, profesör olmaya falan icap yok. Kime yanlışlık işletmişlerse, kime darbeyi yaptırmışlarsa onu orada sıyanet ediyorlar. Ne istiyorlar bu ülkeden? Hangi istiyorlar bu milletten? Bu milletin, Türk’ünün, Kürt’ünün kime bire bir zararı ergin bugüne büyüklüğünde? Türk-Kürt diye niteleyerek fitne, nifak sokmaya çalışacaklar. Alevi-Sünni diyecekler. Tayyip Erdoğan hoppadak ülkeyi dalavere etmiyor. Umum dünyaya, ülkeyle birilerinin oynamasına izin etmeyeceğini ortaya koyuyor.

Kılıçdaroğlu Sakarya’evet gidiyor ‘Sakarya Meydan Savaşı burada yapıldı’ diyor. İlahi Yarabbi. Tanrı hatır eksikliği vermesin kimseye. Ayrımsız da reisicumhur adayı olmaya talip. Sen memleketin tarihinden, yerlerinden bihabersin ya. Kağıthane’ye ‘Kağıttepe’ dedi. Bahçesaray desek acaba ne diyecek?”

Bu yol Avrupa ve Amerika’yı yakaladıklarını dile getiren Aristokrat, “Şaşkınlık içindeler. Pandemiden sonra üretemiyorlar. Ukrayna-Rusya savaşından sonra bu kış bittabi geçecek, acep doğal gaz, erke yetişecek mi diye niteleyerek keder içindeler. İlk misil bunları böyle yakaladık. Bizim 21 yıldır dünyayı avucunun içi gibi bilici tıpkısı liderimiz var. Zinhar değişik düşünmeyin. Bunların menfaati olmasaydı, kendileri gerçekleştirebilmiş olsaydı, Ukrayna ve Rusya’yla anlaşıp tahıl koridorunu açabilselerdi, Tayyip Erdoğan’ın ayağına tıpış tıpış gelmezlerdi. Eğer 15 Temmuz’u, 17-25 Aralık darbesini, Seyahat olaylarını başarabilselerdi gelmezlerdi. Bu ulus büyükelçilerle masa kuranın birlikte FETÖ’nün, PKK yıldırı örgütünün oyuncağı olanın birlikte farkında.” ifadelerini kullandı.

Van’de gece geç saatlere büyüklüğünde hareketliliğin devan ettiğini vurgulayan Aristokrat “Gecenin tıpkı yarısında buradayız.

Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Cizre alay içre amma bize bu yetmez. Biz iri, zihayat, kuvvetli, imanlı tıpkı milletiz. Tığ Suriye’yi, Irak’ı hangi zaman böyle yaparsak fakat o ahit erinçli oluruz.” dedi.

Programa, Vali ve Büyükşehir Belediye Komutan Vekili Şair Balcı, SELIM Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal, Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, İpekyolu Kaymakamı ve Uray Başkan Vekili İhsan Emre Vazıh, Van İl Kurnaz Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Van Emniyet Müdürü Atanur Vazıh, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, DÜRÜST Tümen Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu bile katıldı.

.