Kozan ’dahi harnup/harnup seferberliği

Kozan İlçe Şehremini Kazım Özgan, Kozan Belediyesi Park Yeri Bahçeler Müdürlüğü eliyle üretimi yapılan harnup fidanlarını ilçe ekonomisine vermek amacıyla çalışmaların başladığını belirtti. Özgan, Harnup ’un mülhak değeri erdemli benzeri işaret olduğunu rapor ederek ilçede park ve bahçelerle alelhusus kırsal mahaller birlikte ekonomiye kazandırılacağını kaydetti. Önceki yıllarda Akdeniz bölgesinde çetin bent gören Keçiboynuzu ’un ilçede son yıllarda üretim ve satışının arttığını rapor fail Özgan, pekmez ve keçiboynuzunun pazarda degaje düzlük bulduğunu söyledi. Bölgede Kamkat, Narenç, Japon Hurması, Lavanta ve onlarca nebat çeşidinin üretildiğinin altını çizen Özgan, “İlçemiz harnup (harnup) üretimi ile ilçedeki vatandaşlara iktisadi ve ekleme değeri faziletkâr tıpkısı im ile karı ekonomilerine müzaheret etmek istedik. Keçiboynuzu kilosu 22 liradan bu yıl kamera buldu.
Hem e-ticaret hem dahi  Sosyal Yaşam Merkezi bünyemizde  bu fidanlarımızı ilk kez satışa sunuyoruz. Keçiboynuzu harnup, hurma, lavanta ve kamkat fidanlarımız bölgemizdeki vatandaşlarımızın olağan istihsal yapabildiği hem da iktisadi girdisi erdemli olan ürünler ile ocak ekonomilerine yardım sunmak istedik. Antrparantez ilçemizde geçtiğimiz günlerde oluşturduğumuz şehitlik parkımızda 200 harnup fidanı rastgele şehidimizin hesabına ektik ve gelirini inşallah giderek martir çocuklarımıza vereceğiz.
Amacımız ilçemizde ekleme değeri faziletkâr ve toprağının verimi ile lezzeti markalaşan ürünleri ekonomiye vermek. Zaman burada istihsal çalışmalarını yerinde inceledik ve Kozan ’ın turunç, hurma, lavanta, kamkat ve harnup fidanı ile üretim merkezi olmasını sağlamak. Emeği geçenlere teşekkürname ediyorum.” dedi.