Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Aynı Icar Aynı Yuva’ Kampanyasına Ayrımsız Maaşını Bağışladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler üzere başlattığı ‘Tıpkısı Icar Tıpkısı Yuva’ kampanyasının etken yayınına telefon ile katılan CHP Genel Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu, bir maaşını henüz depremzedeler için bağışladı. Kılıçdaroğlu, “Bu benbenci ahali, bir elan bikes kalmasın kâfi kim. Biz üstümüze düşeni yapalım. Tek kimsenin dahi çaresiz olmasını istemem. Halkımız dayanışmayı, tesanüt kültürünü özümsemiş, ruhunda hissetmiş aynı mutluluk. Nedeniyle bu acıyı birlikte bütün alay malay aşacağımıza inanıyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim 2020’de meydana mevrut İzmir Depremi’nden sonradan İzmirli depremzedeler üzere başlattığı ‘Tıpkısı Kira Bir Yuva’ kampanyası, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler üzere de devam ediyor. Ahali TV’bile bu akşam düzenlenen ‘Bire Bir Icar Benzeri Yuva’ kampanyasına çok sayıda bir nice vatandaş bağışta bulunuyor.

CHP Genel Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu üstelik “Bir Kira Benzeri Yuva” kampanyasının aktif yayınına telefon ile katılarak tıpkı maaşını elan depremzedeler için bağışladı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Zaman üçüncü kat hareket bölgesine gittim. İnsan oraya gittiği, o acılara tanık olduğu, milletimizin taleplerini şahsen dinlediği antlaşma -ki acıları dinliyorsunuz alelumum- bu tip kampanyaların önemi çokça henüz ferah anlaşılıyor. Ben, öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyemize ‘Bir Icar Benzeri Yuva’ kampanyası amacıyla, ayrıca Umum TV’ye dahi ekranlarını bu kampanyaya açtığı için ilgiyle teşekkür ediyorum. Şu gerçeği haddizatında hepimiz biliyoruz. Bölgede vatandaşlarımızın şişman tıpkısı çoğunluğu evsiz kalmış durumda. Binalar, konutlar yıkıldı. Bunu hepimiz gördük. Şahsen ego, üç misil her an de bunun tanığı oldum. Yıkılmayan evlere da endişe zımnında girilmiyor. Türkçesi, filhakika birlikte budur. Girilmemesi gerekiyor. Denetimler tamamlanıncaya kadar vatandaşlarımızın riskli yapılara, özellikle özellikle çokça eğik yapılara girmemesi gerekiyor.

“BU HAVALI UMUM, BİR HENÜZ KİMSESİZ KALMASIN KÂFI Kİ. BİZ ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPALIM”

Ebat hakeza olunca, ayrımsız; bölgede deri ve konteyner ihtiyacı var. İki; eğreti adına illerden ayrılan insanlarımız amacıyla da maddesel destek ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bu dahi ikinci ayrımsız köken adına ortaya çıkıyor. Ego birlikte İzmir Büyükşehir Belediyemizin bu anlamlı kampanyasını doldurmak amacıyla esasen bir maaşımı daha bu kampanyaya bağışlamak istiyorum. Ne büyüklüğünde kişiye dokunabilirsek, hangi kadar kişiye umum uzatabilirsek o büyüklüğünde iyidir. İnanıyorum kim milletimiz, bu günleri el birliği ortamında açacaktır. Bu kasıntılı umum, bir elan kimsesiz kalmasın kâfi kim. Biz üstümüze düşeni yapalım. On Paralık kimsenin da nevmit olmasını istemem. Amiyane Türkiye, ruhlu ayrımsız devlet. Halkımız dayanışmayı, dayanışma kültürünü özümsemiş, ruhunda hissetmiş ayrımsız mutluluk. Nedeniyle bu acıyı birlikte bütün alay malay aşacağımıza inanıyorum.”