Eksiksizlik Kılıçdaroğlu, ‘Bir Icar Bir Yuva’ Kampanyasına Ayrımsız Maaşını Bağışladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler üzere başlattığı ‘Bire Bir Kira Ayrımsız Yuva’ kampanyasının faal yayınına telefon ile katılan CHP Umumi Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu, ayrımsız maaşını henüz depremzedeler amacıyla bağışladı. Kılıçdaroğlu, “Bu çalımlı ahali, tıpkısı daha bikes kalmasın kâfi ki. Tığ üstümüze düşeni yapalım. Tek kimsenin üstelik nevmit olmasını istemem. Halkımız dayanışmayı, el birliği kültürünü özümsemiş, ruhunda hissetmiş bir talih. Dolayısıyla bu acıyı üstelik hep gelişigüzel aşacağımıza inanıyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ilk Teşrin 2020’da meydana gelen İzmir Depremi’nden bilahare İzmirli depremzedeler amacıyla başlattığı ‘Tıpkı Kira Aynı Yuva’ kampanyası, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler amacıyla de bitmeme ediyor. Ahali TV’da bu akşam ezanı düzenlenen ‘Tıpkı Icar Tıpkı Yuva’ kampanyasına çokça sayıda birçok yurttaş bağışta bulunuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üstelik “Tıpkısı Kira Benzeri Yuva” kampanyasının enerjik yayınına telefon ile katılarak aynı maaşını daha depremzedeler amacıyla bağışladı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bugün üçüncü kez sarsıntı bölgesine gittim. İnsan oraya gittiği, o acılara tanık olduğu, milletimizin taleplerini şahsen dinlediği zaman -ki acıları dinliyorsunuz genellikle- bu tip kampanyaların önemi çok elan ongun anlaşılıyor. Ben, öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyemize ‘Aynı Kira Benzeri Yuva’ kampanyası üzere, ayrıca Ahali TV’ye dahi ekranlarını bu kampanyaya açtığı üzere gönülden teşekkür ediyorum. Şu gerçeği haddizatında hepimiz biliyoruz. Bölgede vatandaşlarımızın büyük bire bir çoğunluğu evsiz kalık durumda. Binalar, konutlar yıkıldı. Bunu hepimiz gördük. Bizzat ben, üç nöbet giderek da bunun tanığı oldum. Yıkılmayan evlere dahi keder dolayısıyla girilmiyor. Düpedüz, doğrusu dahi budur. Girilmemesi gerekiyor. Denetimler tamamlanıncaya büyüklüğünde vatandaşlarımızın riskli yapılara, alelhusus hele haddinden fazla bükülmüş yapılara girmemesi gerekiyor.

“BU KASINTILI AHALI, BİR DAHA KİMSESİZ KALMASIN YETER Kİ. BİZ ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPALIM”

Genişlik hakeza olunca, bire bir; bölgede çadır ve taşımalık ihtiyacı var. İki; arızi yerine illerden ayrılan insanlarımız amacıyla dahi maddi destek ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bu de ikinci bir esas olarak ortaya çıkıyor. Ben birlikte İzmir Büyükşehir Belediyemizin bu manalı kampanyasını çoğaltmak üzere yine aynı maaşımı elan bu kampanyaya affetmek istiyorum. Hangi büyüklüğünde kişiye dokunabilirsek, hangi kadar kişiye halk uzatabilirsek o büyüklüğünde iyidir. İnanıyorum kim milletimiz, bu günleri tesanüt ortamında açacaktır. Bu kurumlu el, tıpkısı daha kimsesiz kalmasın kâfi kim. Biz üstümüze düşeni yapalım. Tek kimsenin dahi çaresiz olmasını istemem. Âdeta Türkiye, zinde tıpkı talih. Halkımız dayanışmayı, el birliği kültürünü özümsemiş, ruhunda hissetmiş bir mevki. Zımnında bu acıyı da hep alay malay aşacağımıza inanıyorum.”