Isparta’ya getirilen depremzedeler için sosyal aktiviteler düzenleniyor

“Asrın felaketi” adına nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen ve Isparta’ya getirilen depremzedeler, mütenevvi aktivitelerle maneviyat bulmaya çalışıyor.

Isparta’da bir otele yerleştirilen depremzedeler üzere Familya ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile kentteki alışveriş merkezinin işbirliğinde bir aktiflik düzenlendi. Aileleriyle ahzüita merkezine gelen dallar, uzmanlar eşliğinde dostane edip, oyunlar oynadı.

Depremzedelere eşlik eden otelin müdürü Bünyamin Aziz, 36’sı yavru 114 depremzedenin otelde konakladığını söyledi.

Vatandaşların yüzlerini ayrımsız nebzede olsa güldürebilmek için hakeza bire bir etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getiren Eren, “Özellikle çocukların sarsıntı korkusunu giderebilmek üzere Sülale ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileriyle görüştük. Evire Çevire bir aktiflik olabileceğini kararlaştırdık ve kentimizdeki ahzüita merkezine getirdik.” dedi.

Gaziantep’ten gelen depremzede Berivan İlban, depreme aymazlık sırasında yakalandıklarını belirtti.

Depremden sonra 4 bölüm makine zarfında kaldıklarını söyleyen İlban, “Gaziantep’te kalacak yerimiz olmayınca Isparta’ya geldik. Bu etkinlik çocuklarımıza çokça iyi geldi. Çocuklarımızın moralleri biraz olsun düzeldi. Emeği sabık herkese haddinden fazla teşekkür ediyoruz.” diye niteleyerek konuştu.