Isparta’ya getirilen depremzedeler için içtimai aktiviteler düzenleniyor

“Asrın felaketi” yerine nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen ve Isparta’ya getirilen depremzedeler, değişik aktivitelerle moral bulmaya çalışıyor.

Isparta’da tıpkı otele yerleştirilen depremzedeler amacıyla Ev ve Toplumsal Hizmetler İl Müdürlüğü ile kentteki alışveriş merkezinin işbirliğinde bir etkinlik düzenlendi. Aileleriyle alışveriş merkezine mevrut dallar, uzmanlar eşliğinde kardeşçe yazar, oyunlar oynadı.

Depremzedelere haremlik fail otelin müdürü Bünyamin Ermiş, 36’sı yavru 114 depremzedenin otelde konakladığını söyledi.

Vatandaşların yüzlerini bire bir nebzede olsa güldürebilmek üzere hakeza tıpkısı etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getiren Ermiş, “Özellikle çocukların hareket korkusunu giderebilmek amacıyla Ocak ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileriyle görüştük. Iyicene bir aktiflik olabileceğini kararlaştırdık ve kentimizdeki alışveriş merkezine getirdik.” dedi.

Gaziantep’ten mevrut depremzede Berivan İlban, depreme aymazlık sırasında yakalandıklarını belirtti.

Depremden sonraları 4 çağ makine içre kaldıklarını söyleyen İlban, “Gaziantep’te kalacak yerimiz olmayınca Isparta’ya geldik. Bu etkinlik çocuklarımıza çokça bol geldi. Çocuklarımızın moralleri biraz olsun düzeldi. Emeği sabık herkese çokça teşekkür ediyoruz.” diyerek konuştu.