Enkazda birbirine sarılı mevcut Hilal abla ve kardeşi toprağa verildi

KAHRAMANMARAŞ merkezli 10 ili etkileyen depremlerde Hatay’daki evlerinde enkazda kalarak hayatını kaybeden bacı Ayça Subaşı (23) ve kardeşi Mürtefi Kemal Subaşı (15) memleketleri Isparta’nın Eğirdir ilçesinde toprağa verildi. Enkazda birbirine sarılı halde cansız bedeni mevcut kardeşlerden Alem Subaşı’nın 15 zaman geçmiş nişanlandığı, yaz aylarında de dünyaevi planı yaptığı öğrenildi.

Hatay’birlikte vazifeli Uzman Çavuş Alişan Subaşı ve Ayşen Subaşı’nın oturdukları yapı depremde yıkıldı. 7’nci katta cıvıl cıvıl çift, enkazdan özlük imkanlarıyla gaileli kendisine artık. Çiftin çocukları Alem ve Ali Eksiksizlik’in cansız bedenine ise geri ulaşıldı. Istirdat ekipleri kardeşlerin cesedini birbirine sarılmış halde buldu. Özel aynı hastanede hemşirelik fail Hilal ile Şanlı Kemal Subaşı’nın cenazesi memleketleri Isparta’nın Eğirdir ilçesine getirildi.

Tepeli Köyü Camisi’ndeki cenaze namazına kardeşlerin anne ve babası ile Hilal Subaşı ile 15 dönme ilk nişanlandığı Üzeyir Kuban dahi katıldı. Kuban ile Subaşı’nın yaz aylarında evlilik planı yaptığı belirtildi.

Ayşen Subaşı ile ağababa Alişan Subaşı, çocuklarının tabutu başında gözyaşı döktü. Cenaze namazı sonrası iki kardeş, köy mezarlığında toprağa verildi. Uzatmalı Çavuş Alişan Subaşı’nın bulduğu demir parçasıyla yıkıntıları kazıp eşiyle enkazdan çıktığı, devrilen apartmanın canip binayla birleşmesi zımnında özge odadaki çocukların kurtarılamadığı öğrenildi.