Enkazda birbirine sarılı bulunan Ayça hemşire ve kardeşi toprağa verildi

KAHRAMANMARAŞ merkezli 10 ili etkileyen depremlerde Hatay’daki evlerinde enkazda kalarak hayatını kaybeden hemşire Ayça Subaşı (23) ve kardeşi Ulu Eksiksizlik Subaşı (15) memleketleri Isparta’nın Eğirdir ilçesinde toprağa verildi. Enkazda birbirine sarılı halde donmuş bedeni bulunan kardeşlerden Alem Subaşı’nın 15 dönme evvel nişanlandığı, yaz aylarında üstelik evlilik planı yaptığı öğrenildi.

Hatay’birlikte vazifeli Uzman Çavuş Alişan Subaşı ve Ayşen Subaşı’nın oturdukları yapı depremde yıkıldı. 7’nci katta dallı güllü koşa, enkazdan öz imkanlarıyla yaralı adına bundan sonra. Çiftin çocukları Alem ve Ali Kemal’in donmuş bedenine ise mazi ulaşıldı. Istirdat ekipleri kardeşlerin cesedini birbirine sarılmış halde buldu. Hususi tıpkısı hastanede hemşirelik özne Hilal ile Mürtefi Kemal Subaşı’nın cenazesi memleketleri Isparta’nın Eğirdir ilçesine getirildi.

Tepeli Köyü Camisi’ndeki cenaze namazına kardeşlerin anne ve babası ile Alem Subaşı ile 15 devir ilk nişanlandığı Üzeyir Kuban dahi katıldı. Kuban ile Subaşı’nın yaz aylarında evlilik planı yaptığı belirtildi.

Ayşen Subaşı ile cet Alişan Subaşı, çocuklarının tabutu başında yaş döktü. Cenaze namazı sonrası iki kardeş, köy mezarlığında toprağa verildi. Uzman Çavuş Alişan Subaşı’nın bulduğu çipo parçasıyla yıkıntıları kazıp eşiyle enkazdan çıktığı, devrilen apartmanın taraf binayla birleşmesi nedeniyle değişik odadaki çocukların kurtarılamadığı öğrenildi.