Isparta’da ağırlanan depremzede sayısı 4 bine ulaştı

“Asrın felaketi” namına nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası sıra bölgeden boşaltma edilen yaklaşık 4 bin depremzede, Isparta’daki misafirhanelere ve yurtlara yerleştirildi.

Isparta Valiliği ve AFAD koordinesinde kente getirilen depremzedelerin ayrımsız bölümü, KYK Isparta ve Tasavvur Hüdavendigar yurtlarında konuk ediliyor.

Isparta Valisi Entelektüel Baruş, yaptığı açıklamada, misafirlerin rahat etmesi için müstelzim tamlık çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’dan gelenlerin uyumlu tıpkısı şekilde odalarına yerleştirildiğini, zaruri ihtiyaçlarının odalarına bırakıldığını ve 3 öğün yemeklerinin sağlandığını anlatan Baruş, Gençlik ve Spor Müdürlüğünün organizesinde ihtiyaçların giderilmesi üzerine bile herhangi bir çeşit yardımın yapıldığını belirtti.

Şehir içi ulaşımın ücretsiz sağlandığını nâkil Baruş, “Eş yanına yerleşen çokça sayıda misafirimiz birlikte var. Onlarla beraber 4 bin kişiyi Isparta, konuk ediyor. Bunun önümüzdeki günlerde artacağını aritmetik ediyoruz. Bütün Ispartalılara teşekkür ediyoruz, buraya gelen kardeşlerine erbap çıktıkları için. bundan sonra dahi yardıma devam edelim. Kardeşlerimiz burada huzurlu ve hamam benzeri ortama kavuşana kadar bize bayındır namevcut.” ifadelerini kullandı.

Misafirlerin durumlarından mutlu olduğunu tabir eden Baruş, depremzedelerin yer iyicene şeklide konuk edileceklerini kaydetti.

Baruş, umum ekiplerin birlikte fedakarca çalıştığını belirterek, bu süreçte fariza düzlük herkese teşekkür etti.