Isparta’da ağırlanan depremzede sayısı 4 bine ulaştı

“Asrın felaketi” namına nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra bölgeden tahliye edilen kestirmece 4 bin depremzede, Isparta’daki misafirhanelere ve yurtlara yerleştirildi.

Isparta Valiliği ve AFAD koordinesinde kente getirilen depremzedelerin tıpkısı bölümü, KYK Isparta ve Tasavvur Hüdavendigar yurtlarında mihman ediliyor.

Isparta Valisi Entelektüel Baruş, yaptığı açıklamada, misafirlerin rahat etmesi amacıyla müstelzim cümle çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’dan gelenlerin ahenktar tıpkısı şekilde odalarına yerleştirildiğini, vacip ihtiyaçlarının odalarına bırakıldığını ve 3 kez yemeklerinin sağlandığını anlatan Baruş, Toyluk ve Spor Müdürlüğünün organizesinde ihtiyaçların giderilmesi üzerine dahi her makule yardımın yapıldığını belirtti.

Şehir içi ulaşımın ücretsiz sağlandığını nâkil Baruş, “Ev yanına yerleşen haddinden fazla sayıda misafirimiz üstelik var. Onlarla bu arada 4 bin kişiyi Isparta, mihman ediyor. Bunun önümüzdeki günlerde artacağını durum ediyoruz. Bütün Ispartalılara teşekkürname ediyoruz, buraya mevrut kardeşlerine eş çıktıkları üzere. bundan sonra birlikte yardıma devam edelim. Kardeşlerimiz burada huzurlu ve ısıdam tıpkı ortama kavuşana büyüklüğünde bize bayındır yok.” ifadelerini kullandı.

Misafirlerin durumlarından memnun olduğunu rapor fail Baruş, depremzedelerin genişlik domuzuna şeklide konuk edileceklerini kaydetti.

Baruş, umum ekiplerin bile fedakarca çalıştığını belirterek, bu süreçte görev düz herkese teşekkür etti.