Isparta’da depremzedeler için -20 dereceye büyüklüğünde dayanabilen aymazlık tulumu üretildi

– Isparta’da depremzedeler için -20 dereceye büyüklüğünde dayanıklı gaflet uykusu tulumu üretildi

Atölyelerde üretimine başlanan 2 bin 300 aymazlık tulumu, Kahramanmaraş özellikle görünmek amacıyla depremden etkilenen illere gönderilecek

ISPARTA – Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü eliyle depremzedeler üzere-20 dereceye kadar dayanabilen uyku tulumu dikimine başlandı.

Isparta’da umum eğitim merkezlerinde görevli hoca ve dirayetli öğreticiler ile öğrenciler, Kahramanmaraş merkezli meydana mevrut ve 11 ili etkileyen depremlerden etkilenen afetzedeler için dalgı tulumu üretmeye başladı. Eğirdir Gelendost Aksu ve Elçi ilçelerindeki ahali eğitimi merkezlerinde çalışanlar, İl Milli Terbiye Müdürlüğü koordinesinde depremzedelerin acil ihtiyaçlarının giderilmesi için say başlattı. Atölyelerde üretimine başlanan -20 dereceye dayanabilen 2 bin 300 aymazlık tulumu, Kahramanmaraş özellikle atılmak üzere depremden etkilenen illere gönderilecek.

Çalışmalar için tafsilatlı vukuf veren Isparta İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Erhan Baydur deprem bölgesinde vatandaşların rüçhan yerine beslenme ve barınma ihtiyaçlarının söz konusu olduğunu vurgulayarak “El eğitim bilimi merkezlerimiz çevrimli belletmen ve öğrencileriyle alay malay şuanda aymazlık tulumu ile ilişkin emek başlattılar. Öncelikle bu teknik özelliklere uygun malzemeler, elyaflar ve kumaşlar temin edildi. Süreç şuan Yalavaç ahali eğitim bilimi merkezimiz ilkin tevessül etmek üzere Eğirdir, Gelendost, Katarakt, Senirkent koyulmak amacıyla mecmu el eğitim merkezlerimizde fiilen dikim çalışmaları başladı. İnşallah bu süreç içerisinde 200’ün üstünde kankızıl öğreticimiz ve öğrencilerimizden oluşan kursiyerlerimiz hareketlilik gösterecekler. Amacımız 3 bin 600 tane -20 dereceye kadar dayanabilen çabucacık benzeri hafta içerisinde üreterek Kahramanmaraş ilimiz özellikle görünmek amacıyla ihtiyacı olan farklı illerimize aceleci benzeri şekilde yaymak” dedi. Gaflet Uykusu tulumlarının sevkiyat yapılabilecek sayıya ulaştığı antlaşma şipşak deprem bölgelerine gönderildiğini vurgulayan Baydur ” şuana büyüklüğünde 320 sayı tulumumuz konfirmasyon edildi. inşallah aceleci tıpkısı şekilde hep atölyelerimizden toplayarak değme iki günde bire bir yer sarsıntısı bölgesine bunları ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

Erhan Baydur, tulumların hususi şartname ile hazırlanan ürünler olduğunu belirterek elyaf ve kumaşların İstanbul ve Bursa ilinden gerçekleştirme edildiğini dile getirdi.