Isparta’da depremzede çocuklara anaokulu oluşturuldu

Isparta’da yurtlara yerleştirilen depremzede ayrıntılar üzere ana sınıfları oluşturuldu. İl Milli Terbiye Müdürlüğü eliyle 4-6 gözyaşı grubundaki çocuklara etkinlikler düzenlenerek, depremin izleri silinmeye çalışılıyor.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde enerjik olan 2 iri depremin ardından evleri yıkılan depremzedeler, ülkenin bir nice yerindeki yurtlara yerleştirildi. Depremzedelerin hayatlarına alışılagelen tıpkısı şekilde bitmeme etmeleri üzere icraat bitmeme ediyor. Isparta’daki yurtlara yerleştirilen depremzedeler için İl Milli Yetişek Müdürlüğü marifetiyle anaokulu projesi hayata geçirildi. Aileleri ile birlikte yurtlarda kalan 4-6 yaş grubundaki kısaca 400 çocuğun, depremin etkisinden kurtulmaları amacıyla KYK yurdu içerisinde kâin istikşaf sınıfları, asıl sınıflarına dönüştürüldü. Tekellüm, drama, enstrüman ve foto kabilinden bir nice etkinliğin gerçekleştirildiği sınıflarda, depremzede çocukların ongun kânunuevvel geçirmeleri sağlanıyor.

“Ayağımız yalaz ayaktı”

Malatya’dan annesi, babası, kardeşi ve üç çocuğuyla Isparta’ya gelen depremzede Gülten Tastepe, hareket simultane ailesi ile alay malay yaşadıkları duyguyu bata çıka dile getirerek, “Duygularımı anlatmaya kalksam bunu rapor edemem. Zira çok ayrı ayrı ayrımsız zamanda, saat 04.17 gibi oldu sarsıntı. 16 yaşında oğlum var, gelip iki buçuk yaşındaki kızımı kucaklamasıyla ‘Anne sarsıntı oluyor’ ben sekiz yaşındaki oğlumu kucağıma aldım. Ayrıksı oğlum, iki buçuk yaşındaki kızım Meryem’i aldı, dışarıya çıkardı. Eşimle hızlı ayrımsız şekilde evden uzaklaştık. Çıktığımız ahit gelgel o kadar karanlıktı, bütün aynı bağırış ve çığırış içerisinde, füru bağırıyor ve o büyüklüğünde kar yağıyor ki ayağımız şule bacak dışarıdayız biz. Sonraları biraz hareket durulur kabil oldu, eşim bizi bırakmadı. Tehlikesiz tıpkı açık alana çekti bizi, çocukları çıkardı, üzerlerine tıpkı battaniye getirdi. Rabbim bire bir daha bu günleri görmeyi felek etmesin” dedi.

“İyi ki Türkiye gibi tıpkısı ülkedeyiz”

Isparta’ya geldiği günden beri çocukları ile birlikte gördüğü ilgiden ortalık sonuç derece duygulandığını dile getiren Tastepe, “Isparta halkına sonsuz teşekkür ederim. Tığ Malatya’dan buraya çıktığımızdan beri o kadar güzelce şeylerle karşılaştık ki, mebzul kim Türkiye kadar bir ülkedeyiz. Bunun eşini benzerini dünyanın tek yerinde adi göremeyiz. Buradaki insanların bizimle ilgilenmeleri, rastgele şeyi bu kadar gelişmemiş sürede toparlayıp aşağı şişman bire bir şey. Yaşadığımız öz adi çokça balaban amma devletin varlığını yanımızda hissetmemiz kayırıcı adına, halk namına kenetlenmemiz takdire ayar ayrımsız öz. Aynı ayvaz yurdunda kalıyoruz. Benim üç pare çocuğum var. Seçme şeyle ilgilenilmesi pespaye çokça bol bir molekül. Malatya’dan bir hafta ilk buraya çıktığımızda deselerdi ki bize, ‘Isparta’ya gideceksin, tanımadığın insanlarla tanışacaksın, oturup onların yemeklerini yiyeceksin’ düşünemezdim. Çokça adamakıllı insanlarla tanıştık, Tanrı razı olsun” şeklinde konuştu. – ISPARTA