EPEY ZELİHA, DEPREMZEDELER İÇİN AKSATA TEZGAHLARINDAN MEYVE VE SEBZE TOPLADI

ISPARTA’nın Eğirdir ilçesinde ailesi pazarcı olan 11 yaşındaki Zeliha Peköz, taraf pazarında tezgahları yegâne biricik dolaşarak depremzedeler üzere arkalama topladı. Birtakım tezgahtan, ‘depremzedelerin canı çeker’ diye kendisi üstelik ürünlerden poşetlere dolduran Zeliha, topladığı poşetler dolusu göveri ve meyveyi arkalama merkezine teyit etti. Zeliha Peköz, Depremzedeler için ürün ve göveri getirdim. Pazarcılara teşekkür ediyorum dedi.

Eğirdir ilçesinde Zeliha Peköz, babası Çetince Peköz ile annesi Gülsüm Peköz’ün pazarcılık yaptığı taraf pazarında ilçeye mevrut kısaca 500 depremzede amacıyla esnaftan arkalama toplamaya değişmeyen verdi. Temel ve babası pazarda çalışırken, Zeliha üstelik tezgahları dolaşarak esnaftan depremzedeler üzere arkalama istedi. Esnafın verdiklerinin birlikte ‘Depremzedelerin canı belki portakal çeker’ diye kendisi üstelik ürünlerden poşetlere dolduran Zeliha’nın çabasını gören iş esnafı namına teşekkürname etti.

POŞETLER DOLUSU ÜRÜNÜ YARDIM MERKEZİNE VERDİ

Akşama kadar tezgahlardan poşetler dolusu göveri ve meyve toplayan Zeliha Peköz, ürünleri Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi ile Eğirdir Sosyal ve Teavün Vakfı’nın ortaklaşa tevhit ettiği müzaheret çadırına götürerek, görevlilere verdi. Zeliha’nın içli çabasını öğrenen Eğirdir Kaymakamı Gıyap Çelik ile Eğirdir Belediye Reisi Iye Gök bile onunla kardeşçe ederek tebrik etti.

‘BUGÜN CIBILDAK GİBİ ÇALIŞTI’

Deprem çadırı fahri görevlisi tekaüt polis amiri Kuzuluk Büyükçetin, Kızımızın getirdiklerinin listesi burada. Kızımız pazardan topladığı meyve ve sebzeleri teyit etti. Biz dahi onları vasıta altına aldık. Kendisine çokça teşekkürname ediyoruz. Siftinlik zaman öz kabilinden çalıştı dedi.

‘BÜTÜN ÇOCUKLARA ÜZÜLMÜŞTÜM’

Isparta Martir Atilla Şener Ortaokulu 5’inci derslik öğrencisi Zeliha Peköz, depremin kendisini çokça üzdüğünü söyledi. Depremzedelere destekte olmak üzere alışveriş esnafından sonuç ve göveri toplamaya karar verdiğini anlatan Peköz, Depremzedeler için meyve ve göveri getirdim. Pazarcılara teşekkür ediyorum. Gönüllerinden kopan semere ve sebzeleri depremzedelere bağışladılar. Pazartesi haset babam hareket olduğunu söyledi, önceki özellikle inanmamıştım amma hep kanallarda çıktı. Salı haset babam ve kuzeni Adıyaman’a gitti. Ego bile oraya gitmek istedim ama babam ‘bir daha deprem olur’ diye niteleyerek beni götürmedi. Bütün yollar ikiye ayrılmıştı. Hep çocuklara üzülmüştüm. Benzeri çocuğa babasının öldüğünü söylememişlerdi, orada çok ağlamıştım dedi.