Isparta’da 5 bin 593 depremzede misafir ediliyor

Isparta Valisi Okumuş Baruş, şehirde depremzede vatandaşları ağırlamaya devam ettiklerini belirterek, bugün itibarıyla 5 bin 593 afetzedenin konuk edildiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği depremin peşi sıra yaralar sarılmaya çalışılıyor. Kıran bölgesindeki vatandaşlar değişik şehirlerde konuk edilmeye bitmeme ediliyor. Isparta’da, KYK yurtları, misafirhaneler, oteller ve hususi konutlarda mihman edilen depremzede vatandaşların sayısı zaman itibariyle 5 bin 593 kişiye ulaştı. Konuk edilen vatandaşların birlik ihtiyaçları ücretsiz yerine karşılanıyor. İsteyen depremzede vatandaşlar şehrin ayrımlı noktalarında oluşturulan alanlarda ihtiyaçlarını ücretsiz tıpkısı şekilde karşılayabiliyor.

Isparta Valisi Ziyalı Baruş, kıyamet bölgesindeki illerden Isparta’da barınmak için müracaat eden 5 bin 593 kişiyi mihman ettiklerini belirterek, sayının herhangi bir güzeşte saat arttığını söyledi. Baruş, “Afetzede kardeşlerimizi burada hamam bir yuvada ibate etmek için elimizdeki parçalanmamış imkanları kullanıyoruz. Vatandaşlarımız kardeşlerimizi ailelerinin birlikte, otellerde, apartlarda ve gereksiz evlerde barındırmak amacıyla hakikaten iri bir çaba sarfiyat ediyor. Millet olmanın gereğini hesabına getiriyor. Tığ şişman bire bir milletiz, bu yaşadığımız acıları elbette atlatacağız. Ispartalı vatandaşlarımızdan, misafirlerimizin burada kaldıkları müddetçe onların temas kalem ihtiyacını diremek için bugüne kadar yaptıkları kadar yardımlarını devam ettirmelerini istiyoruz” dedi. – ISPARTA