Isparta’da 5 bin 593 depremzede konuk ediliyor

Isparta Valisi Görgülü Baruş, şehirde depremzede vatandaşları ağırlamaya devam ettiklerini belirterek, bugün itibarıyla 5 bin 593 afetzedenin konuk edildiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği depremin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Kıyamet bölgesindeki vatandaşlar ayrımlı şehirlerde misafir edilmeye bitmeme ediliyor. Isparta’da, KYK yurtları, misafirhaneler, oteller ve özel konutlarda mihman edilen depremzede vatandaşların sayısı bugün itibariyle 5 bin 593 kişiye ulaştı. Misafir edilen vatandaşların birlik ihtiyaçları ücretsiz namına karşılanıyor. İsteyen depremzede vatandaşlar şehrin ayrımlı noktalarında oluşturulan alanlarda ihtiyaçlarını ücretsiz bir şekilde karşılayabiliyor.

Isparta Valisi Aydınlık Baruş, facia bölgesindeki illerden Isparta’da barınmak için başvurma fail 5 bin 593 kişiyi misafir ettiklerini belirterek, sayının temas güzeşte saat arttığını söyledi. Baruş, “Afetzede kardeşlerimizi burada hamam ayrımsız yuvada ibate etmek için elimizdeki tamam imkanları kullanıyoruz. Vatandaşlarımız kardeşlerimizi ailelerinin beraberinde, otellerde, apartlarda ve yersiz evlerde ibate etmek üzere filhakika nazik bire bir ceht sarfiyat ediyor. Ulus olmanın gereğini adına getiriyor. Biz şişman benzeri milletiz, bu yaşadığımız acıları elbet atlatacağız. Ispartalı vatandaşlarımızdan, misafirlerimizin burada kaldıkları müddetçe onların gelişigüzel çeşit ihtiyacını durdurmak üzere bugüne kadar yaptıkları gibi yardımlarını bitmeme ettirmelerini istiyoruz” dedi. – ISPARTA