Antalya ve mekân iller kapılarını depremzedelere açtı

“Asrın felaketi” kendisine nitelenen, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremlerin arkası sıra Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur’a gelen depremzedeler, kentlerdeki oteller, kamuya ilişik misafirhaneler ve yurtlara yerleştirildi.

Antalya Valisi Ersin Kalem Erbabı, yaptığı açıklamada, kentte depremzedeler amacıyla ayrılan kontenjanın dolduğunu ve gelenleri mekân illere yönlendirdiklerini söyledi.

Bölgelerine 55 bin civarında misafirin geldiğini tamlayan Müellif, “Misafirlerimizden 43 bin civarı otellere, 7 bine yakını Itimat Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına, 4 bin civarı de kamu çalım ve kuruluşların misafirhanelerine yerleştirildi. Antalya’de ayrılan kontenjanın acul benzeri şekilde dolması nedeniyle 2 gündür buraya mevrut misafirlerimizi Isparta, Burdur ve Konya’ya yönlendiriyoruz.” dedi.

Kentteki kamu çekicilik misafirhanelerinin tamamının dolduğunu anlatım eden Yazar, yer illere gönderilen misafirlerin bile KYK yurtlarında ağırlandığını kaydetti.

Musannif, hafta içinde kentte bazen otellerin üstelik depremzedeler üzere açılacağını aktararak, “Antalya için 58-60 bin civarında tıpkısı kapasite öngörülmüştü. Kapalı oteller var, onlar birlikte peyderpey açmaya çalışıyorlar. Normalde kendilerini 1 Nisan üzere hazırlamışlardı, ancak zelzele olunca çalışmalarını hızlandırıyorlar. Her çevrim aynı cirim daha açılıyor, düz olduğu sürece depremzedeleri almaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Muğla

Muğla Valiliği ve AFAD koordinesinde kente getirilenlerle özlük imkanlarıyla gelen depremzede sayısı 10 bine ulaştı. Depremzedeler çoğunlukla Bodrum, Marmaris ve Fethiye üzere turizm merkezlerindeki otellere yerleştirildi. Afetzedelerin benzeri kısmı dahi özge ilçelerdeki otel, amme misafirhaneleri ve KYK yurtlarına yönlendirildi.

Muğla Valisi Orhan Yağlı, mevrut misafirlerin abat edebilmeleri ve temas makule ihtiyaçlarının karşılanması üzere ekiplerin çalıştığını kaydetti.

Burdur ve Isparta

Burdur’birlikte, Facia Koordinasyon Merkezi’nden yönlendirilen ve zat imkanlarıyla kente mevrut depremzedeler, Bilgisizlik ve Spor Bakanlığına ilgili diyar genelindeki 6 az ile Burdur Belediyesi pansiyonuna yerleştiriliyor.

Dün geceleyin itibarıyla kentte ulaşan 2 bin 178 depremzede, ihtiyaçları karşılanarak konaklayacakları yerlere taşındı.

Isparta’birlikte bile Vilayet ve AFAD koordinesinde kente getirilen depremzedeler, KYK Isparta ve Meram Hüdavendigar yurtlarında, otellerde ve hayırperver ailelerin birlikte konuk ediliyor. Kentte misafir edilen depremzede sayısı 6 bini buldu.