İnönü Savaşları’nın 102. Yılında ‘Geleneksel Metristepe Yürüyüşü’ Gerçekleştirildi

GÖKAY ŞİMŞEK

İnönü Savaşları’nın 102. Yılı anısına Bilecik’in Bozüyük İlçesi’nde ‘Geleneksel Metristepe Galebe ve Şehitleri Anma Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.

Bozüyük Belediyesi, IVEĞEN ve Bozüyük Şehir Konseyi’nin öncülüğünde bu yıl 15’incisi yapılan üslup kapsamında bin 500 dirilik, zaman antipatik ve bulanık havaya rağmen Naredere mevkiinden başlayarak, Metristepe’ye büyüklüğünde uzanan 8 kilometrelik güzergahı yürüdü.

“METRİSTEPE, 1. İNÖNÜ SAVAŞLARI’NIN KOMUTANCA İZLENDİĞİ MERKEZDİR”

Metristepe Şehitler Anıtı’nda serencam bulan yürüyüş ile ilişik açıklamalarda kâin Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu şunları söyledi:

“Metristepe, 1. İnönü Savaşları’nın komutanca izlendiği merkezdir. İnönü Savaşları haddizatında adına karargah İnönü olduğu için oradan alıyor. Gerçekte bütün alnaç hattı Bozüyük ve köyleridir. Bozüyük üç yol halas mücadelesi vermiştir. Atalarımızdan böyle tıpkı emaneti aldık. Bizde Bozüyük’ümüzün girişine ve çıkışına, ‘Milletin makus talihinin yenildiği yer’ ibaresini sav söz adına daim asıyoruz. 15’incisini yaptık, haddinden fazla mutluyuz. İnşallah önümüzdeki yıllarda gelecek kuşaklarımız da bunu sürdürürler diye düşünüyorum.”

“MİNNET BORÇLUYUZ”

‘Şehitlere şükran borçluyuz’ diyen AKUT İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Yosun Akverdi ise şunları aktardı:

“Biliyorsunuz biz hepimiz bu toprağın evladıyız ve İnönü Savaşları’nın yapıldığı bu topraklarda atamız Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği kadar, milletimizin makus talihi değişti. V o dönemde burada canını veren hep atalarımızı anıyoruz. Onlara gönül borcu borçluyuz. Bu bizim üzere tıpkısı okazyon ve bunu ati nesillere aktarabilmek için da benzeri yöntem.”

“SOĞUĞA RAĞMEN BİSİKLETLE GELDİK”

Eskişehir Bisikletliler İl Temsilcisi Şiddetli Sakarya ise, “Değme yıl olduğu kabilinden bu sene de soğuğa rağmen bisikletle geldik Metristepe’ye şehitlerimizi anmaya. Buradayız arkadaşlarla birlikte” şeklinde konuştu.

15’inci Geleneksel Mertristepe Galibiyet ve Şehitleri Anma Yürüyüşü, ihtiram duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu.