İnönü Savaşları şehitleri zaferin 102’nci yılında anıldı

– İnönü Savaşları şehitleri zaferin 102’nci yılında anıldı

BİLECİK – Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 1. İnönü Zaferi’nin 102. yılı anısına 15.’si planlı anadan görme Metristepe Yengi ve Şehitleri Yâd Yürüyüşü bunaltıcı katılımla gerçekleştirildi.

Bozüyük Uray Başkanlığı, IVEĞEN, Bozüyük Şehir Konseyi ve sivil sosyete kuruluşları işbirliği ile düzenlenen aktiflik sabahleyin saat 09.20’da vatandaşların Cemalettin Köklü Parkı önü ve AKUT faaliyetler binası uğrunda toplanmasıyla başladı. Arkası Sıra katılımcılar mülakat noktalarından şehremaneti otobüsleriyle alınarak yürüyüşün start noktası olan Düzdağ yolu gövde Nanedere yolu girişine geldiler. Burada katılımcılara Bozüyük Belediyesi yoluyla su, kuruyemiş ve sembol dağıtımı yapıldı. Elan sonra yola sâdır ekip 8 kilometrelik yolu yaklaşık 2,5 saatlik bir sürede yürüyerek zirveye ulaştı. Zirvede ıtlak veren katılımcılara Bozüyük Belediyesi eliyle yunak çorba, kuruyemiş ve akarsu ikramı yapıldı. Burada Türkiye Savaşçı Gaziler Derneği Temsilcisi Bahri Sâri, Başkan Bakalcıoğlu’na Türk bayrağı bergüzar etti.

Programın devamında ise protokol üyeleri ile birlikte parçalanmamış katılımcılar büyük bire bir öncü açarak Yengi Anıtı’nın önüne geldiler. Anıtın uğrunda hatıra fotoğrafı çekinilmesinin peşi sıra Celil Alemdar Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz amacıyla saygı duruşunda bulunuldu, bütün aynı ağızdan İstiklal Marşı okunarak şehitlerimiz için dualar edildi.

Programın devamında bodur ayrımsız enformasyon eden AKUT Umumi Başkanı Zeynep Yosun Akverdi, “Bozüyük Eskişehir Kocaeli Bursa İstanbul ekiplerinden gönüllülerimiz var Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün dahi dediği kabilinden milletimizin maküs talihini muhavvil İnönü savaşlarını, bu zaferlerin kahramanlarını ve şehitlerimizi anmak için tıpkısı aradayız. Bozüyük Belediyesi’nin ve Başkanımızın misil arkadaşlığında ve desteği ile düzenlediğimiz Metristepe yürüyüşünü gururla tamamladık. Değerli Bozüyük halkı ile birlikte ve heybetli geçmişimizi istinkâf etmek ve kardeş kardeş gönlünde hisseden cümle vatandaşlarımızla henüz birçok yürüyüşlerde mülaki olmak ve geçmişten geleceğe tıpkısı köprü olabilmek dileğiyle sizleri selamlıyorum” dedi.

Arkası Sıra katılımcılara seslenme fail Başkan Bakkalcıoğlu bile “Zaman gene yüreğimiz titreye titreye 102 sene evvel bu tepenin ve çevresinde Bozüyüğün temel hatları içerisinde artan cephede, 1. İnönü Savaşlarında 10 Ocak’ta galibiyet kazanan ordumuzu, burada şehit olanları anmak için geldik. Onlar bu itici havada ihtimal ayaklarında çorabı bulunmayan çarığı yok, uğraş zamanı. Onların ilgiyle ruhlarının hayat dolu olmasını diliyorum. Bu bizler amacıyla çok yetişkin, iri Atatürk’ün İsmet Paşa’nın düşmanı yenilere cepheden dürbünle izleyerek gördüğü ve Ankara’ya çektiği telgrafa bedel yazan telgrafta “siz orada boydak düşmanı değil, milletin maküs talihini birlikte yendiniz” sözleri çokça anlamlıdır. Tığ Bozüyük Belediyesi namına Bozüyüğün simgesi kabil ‘Bozüyüğün, milletin maküs talihinin yenildiği yer’ kendisine temas yerde kullanıyoruz kullanacağız. İnşallah asırlar boyu bu yüce zaferin yürüyüşü burada torunlarımızca üstelik kutlanır. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.