İçişleri Bakanı Soylu istek verdi, siparişler doğrulama edildi

Kütahya’da, sakat ve mânialı yakınlarının içtimai hayata ve istihdama katılımını temin etmek amacı ile başlatılan ‘Afet farkındalığı ile engelimi aşarak kazanıyorum’ projesi ile afetlerde kullanılmak için yastık, oyuncak ve battaniye görünümlü çokça fonksiyonlu mahsulat gelen havale konusunda tamamlandı. Akıbet kendisine İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat’nun talimatları ile AFAD Umumi Başkanlığı yerine ısmarlama verilen bin 500 nüsha oyuncak görünümlü battaniye çalışmaları tamamlanarak doğrulama edildi.

Kütahya Dirim Kurgusal Kulaklı İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği tarafından 1 sene evvel özürlü ve engelli yakınlarına müteveccih başlatılan ‘Afet farkındalığı ile engelimi aşarak kazanıyorum’ projesi ile engellilere rehabilite, sakat yakınlarına iz kazandırma ve ekonomik girdi sağlamayı amaçlanan projede gelen siparişler tamamlanarak teslim ediliyor. Daha geçmiş Kızılay, Kütahya AFAD Müdürlüğü ve Bağlılık Evleri’nde ki torunlar için çalışan sakat yakınları akıbet olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları ile AFAD Genel Başkanlığı hesabına sipariş verilen bin 500 adet oyuncak görünümlü battaniye çalışmaları tamamlanarak doğrulama edildi.

“Terbiye materyali yerine gösterip biyonik kulaklığı çocuklarımıza veriyoruz”

“Siparişler devam ettiği sürece bundan sonra sakat ve sakat yakınına istihdam sağlayarak onları hem sosyal hayattan hem bile maddesel anlamda rahatlatmak hesabına projemizin devam ettirmek istiyoruz” diyen Kütahya Biyonik Kazan İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Nimet Sarıkaya, “Projemiz İçişleri Bakanlığımıza yazdığımız benzeri proje oluyor.

Biz projemiz kapsamında engelli ve sakat yakınlarına istihdamı bulmak amacıyla hem mesleki eğitim isnat etmek hem de onların maddesel namına kazan sağlamalarını amaçladığımız aynı proje yazarak İçişleri Bakanlığımıza sunduk. Proje kapsamında bir işlik açtık ve engellilerimizin eğlenebileceği biyonik mutfak adı altında tıpkı mutfak düzenledik. Bu projede engellilerimiz ve sporcularımız materyaller ile eğitim görürken aileler ise gelip bizlerden patika eğitimi kendisine dikiş öğrendiler. Şu zaman ise öz tasarımımız olan zahirde bir oyuncak, başkaca benzeri yastık görevi gören, açıldığında 160’a 120’i battaniye olan aynı çalışmamız var. Bu oyuncak görünümlü kocaoğlan bir zamanda tıpkısı terbiye materyali. Çünkü dirim kurgusal kulaklılar cihaz takıldıktan sonraları rate gözyaşı adına akseptans edildikleri üzere bakir doğma süt kuzusu kadar oluyorlar biz de bu oyuncak üzerinden bizlerde bunu yetişek materyali adına gösterip biyonik kulaklığı çocuklarımıza veriyoruz. Bu nişane özürlü yakını bire bir annemizin tasarımıdır. 1 yıl geçmiş başlamış olduğumuz bu proje kapsamında bugüne kadar 450 Kızılay’a 450 AFAD’a 100 nüsha bile merbutiyet evlerindeki çocuklarımıza gönderdik.Atölyemiz kapanmadan bundan sonra mânialı yakınına ulaşabilmek, onlara bundan sonra istihdam nail olmak için 15 özürlü ve 15 özürlü yakınlığı ile projemize başladık ve sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakandan kullanılmamış siparişler

Yeni siparişlerin Bakan Süleyman Aristokrat yoluyla verildiğini tamlayan Sarıkaya, “Kütahya’da 2 atölyemizi açtık. Haddinden Fazla pir benzeri gelişme oldu İçişleri Bakanlığımız AFAD Başkanlığı namına bin 500 skor ısmarlama vererek bizlere destek oldular. Tığ atölye sayımızı çıktı ilçelere aşmaya başladık. Aslanapa’da önce atölyemizi açtık ikinci atölyemizi ise Dumlupınar’da açacağız. Bize mevrut siparişler devam ettiği sürece bizler de çıktı özürlü ve engelli yakınına istihdam sağlayarak onların hayatlarına yemek onlara hem içtimai hayattan hem dahi maddesel anlamda rahatlatmak adına projemizin devam ettiriyoruz. Projemizin sürdürülebilirliği adına girişim attığımız 1500 adet facia umumi başkanlığı sayın Süleyman Soylu bakanımızın talimatları ile bugün teslimatımız yapacağız sistem her anlamda inşallah bahtiyar ve huzurlu olacak. Bizlere bu imkanı sağladıkları üzere baştan sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Aristokrat’ya ve Kütahya Valimiz Mürtefi Çelik’e haddinden fazla teşekkürname ediyoruz” diye niteleyerek konuştu.