CHP’li büyükşehir uray başkanları Konya’da

CHP’li büyükşehir belediye başkanları Konya’bile

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu:

“11 büyükşehir şehremini ile Konya’dayız”

KONYA – Cumhuriyet Altını Halk Partili büyükşehir uray başkanları, Konya’de planlı “Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması” programında bir araya geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Reisi Ekrem İmamoğlu, 11 büyükşehir şehremini ile Konya’üstelik olduklarını söyledi.

Program çerçevesinde, İstanbul Büyükşehir Şehremini Ekrem İmamoğlu Mevlana Müzesini gezdikten sonradan açıklama yaptı. İmamoğlu, 11 büyükşehir belediye başkanı ile Konya’üstelik olduklarını belirterek, “Göreve geldiğimiz önceki andan beri bilcümle uray başkanlarımızda memleketimiz adına, şehirlerimiz namına haddinden fazla iyice paylaşımlarımız oldu. Şuan Tekirdağ Belediye Başkanımızla ayrımsız aradayız amma farklı arkadaşlarımız birlikte Konya’nın farklı yerlerinde başkanlarımızın yapmış olduğu programlarla buradaki vatandaşlarımızla buluşuyor. Akıbet buluşmalarımız bittiğinde genel başkanımızla yaptığımız meşveret ile bunun arkası sıra Anadolu’nun, Trakya’nın değişik şehirlerinde yapalım diye değişmeyen vermiştik. İlk adımını bile Konya’bile yapmış olduk. daha çok bile punt buldukça ülkemizin değişik şehirlerinde bunu yapmaya bitmeme edeceğiz. Bu güzelce hatırat Konya’üstelik yaşamak tabiatıyla benim amacıyla çok kıymetli. Hazreti Mevlana’nın nezdinde dualarımızı ettik. Tabii kim memleket içindi memleketin evlatları içindi. Alelhusus çocuklarımız gençlerimizin geleceği amacıyla. Ülkemizin hak ettiği yere gelmesi için ve bize tabiatıyla Tanrı kısık, iktidar versin. Bittabi kim bu anlamda duacıyız. Elbette özellikle hak, hukuk, adalet üzere yakarış ettik” dedi.

İmamoğlu, için sunulan delik cezası kararı hakkındaki istifham üzerine ise “Tanım edilen ceza çok allahsız. Mufassal yıllar tıpkı bireyi siyasi yasaklı kılabilecek, başkaca süresince mahbes olan aynı ceza. Bittabi arka mahkemeler var amma tığ hala bu süreçlerle ilgili rastgele ne kadar ayrımlı yorumlar olsa dahi hele ülkemizin yöneticileri, hükümet mensupları aracılığıyla en başta reisicumhur eliyle bence kendisinden beklenen tek sözü söylemedi. Vatandaşımızın vicdanında bu karar tıpkı etki değil. Vatandaşımızın vicdanında bu değişmeyen siyası bir karardır” şeklinde konuştu.

İmamoğlu açıklamanın arkası sıra beraberindekilerle birlikte Mevlana Müzesinden ayrıldı.