Sürücü Ulak, bakanlığın projesiyle liseli oldu

KIRIKKALE’de, ortaokulu bitirdikten sonraları çobanlık yapmaya başlayan Ulak Aktepe (17), Milli Yetişek Bakanlığı’nın ‘Eğitimle Yeniden Buluşma’ projesi ile degaje liseye kaydoldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 12 yıl zorunlu eğitim bilimi kapsamında olup, okula devam etmeyen çocuklara müteveccih çalışma yaptı. Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Haberci Aktepe’nin, ortaokuldan sonra ortaöğretim eğitimine başlamadığı ve Kalecik’in Samanlık Mahallesi’nde çobanlığı yaptığı belirlendi. İl Milli Terbiye Müdürü Dirimlik Santral ile Umum Eğitim Bilimi Merkezi Müdürü Ahmet Ülker Kılıç, Haberci Aktepe ile ailesini görüşme etti. Karakulak Aktepe’yi okula dönmeye ikna eden Santralci, ders kitapları, çanta ve kalıp hediye ettikten sonradan açıkça liseye kaydettirdi.

İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Santral, ‘Eğitimle Baştan Buluşma’ projesini anlatarak “Kırıkkale’da umum çocuklarımızın eğitimle buluşması amacıyla güç benzeri şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimizde ortaöğretimde okullaşma oranı kısaca yüzdelik 98’lerde. Anne eğitimde ise bu kerem yüzdelik 99’larda. Kırıkkale’de mecburi eğitim çağında olup, mütenevvi nedenlerle eğitime bitmeme edemeyen 313 çocuğumuz olduğunu tespit ettik. Bu çocukların yetişek ve öğretimin içerisine alınması üzere konu kapı, karye köy geziyoruz. Hedefimiz; mecburi terbiye çağında olup, öğrenimine bitmeme edemeyen hiçbir çocuğumuzun kalmaması. Bakanımızın da bu konuda haddinden fazla net talimatı var. Bu anlamda mümasil köylerimizden birine geldik ve Ulak’ümüzü bulduk. Bu çocuklarımızı sistemin içerisine karışma ediyoruz. İnşallah eğitilmemiş çocuğumuz kalmayacak” dedi.

Ulak Aktepe üstelik İl Milli Eğitim Müdürü Santralci’ya teşekkür etti.