PÜİS: Erte yapılacak akaryakıt indirimi yer sarsıntısı bölgesinde bugünden itibaren muteber olacak

Yer Yağı Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Umumi Başkanı İmran Ziyalı, benzen ve mazot fiyatlarında bu akşam yarısı yapılacak indirimin Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgelerde bugünden itibaren geçerli olacağını bildirdi.

Okumuş, PÜİS’in Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, deprem bölgesinde bulunanların yakıt sıkıntısı çekmemesi amacıyla çalıştıklarını kaydetti.

Sektörün cümle paydaşları ile teyakkuzda olduklarını tabir eden Aydınlık, bu süreçte dağ çekicilik ve öğün şartları dolayısıyla mahrukat alamayan üye bayilerin kesin PÜİS’e ulaşmaları çağrısında bulundu.

Türkiye’nin depremler sonrası haddinden fazla el günlerden geçtiğine meni fail Aydınlık, şunları kaydetti:

“Bu tün yarısından lakırtı etmek için benzin ve motorinde yapılacak indirimin, yer sarsıntısı bölgesindeki vatandaşlarımızın kat sıkıntısı dolayısıyla kıygın olmamaları için ilgilendiren amme kurumları ve dağıtım şirketlerinin temsilcileri olan PETDER ve ADER Başkanları ile yaptığımız görüşmeler sonucunda zelzele bölgesinde bugünden geçerli olması kararını aldık. Bu konuda bindi veren ilkin EPDK tutmak amacıyla ait tamam taraflara ve tevzi şirketlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bugünler mal iktisap günü değil, devletin ve milletin yanı sıra olma günüdür. Dönme angajman olma, periyot yaraları muhasara günüdür. Sarsıntı bölgesinde akaryakıt sorunu bulunmayan. Tek sorun zehir çekicilik koşulları.”

Akaryakıt ikmalleri bitmeme edecek

Aydın, vatandaşları mağdur etmeden ikmallere bitmeme edeceklerine bel ederek, “Acı hava koşulları nedeniyle iletişimde aksamalar oluyor. O nedenle POS cihazlarında gravite yaşanabilir. Bayilerimizden tahsilat üzerine kimseye ağırlık çıkarmamalarını arzu ediyoruz. PÜİS namına tığ muktezi yardımı kendilerine yapacağız. Antrparantez hava, el şartları dışında, keyfi seçkin nedenle vatandaşa yakıt ikmali yapmayan bayilerimizin bile kısık tıpkısı şekilde cezalandırılacağının bilinmesini isteriz.” ifadelerini kullandı.

Yer Sarsıntısı bölgesinde bulunanlar bugünden itibaren süt ve benzinin litresini yaklaşık 1 liralık 30 kuruş iskontolu takanak.