İTO önce aşamada acil gerekseme malzemelerinden oluşan 25 tırı sarsıntı bölgesine gönderiyor

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Valiliği ile koordinasyon ortamında amade aşındırmak, konserve, sandviç, paket savuşturmak, battaniye, kaban, hijyen ürünleri, jeneratör, bisküvi türleri, aydınlatma malzemeleri ve kahvaltı paketlerinden oluşan 25 tır malzemeyi deprem bölgesine atıf etmeye başladı.

İTO’dan yapılan açıklamaya göre, İTO’nun kurumsal olarak yapmakta olduğu ve İTO üyelerinden gelecek ayni yardımlarla ilgilendiren Atatürk Havaalanı THY Kargo binasında, “İTO Deprem Koordinasyon Merkezi” oluşturuldu.

İTO Yer Sarsıntısı Koordinasyon Merkezi 30 bin metrekare alanda 7/24 selis bakım verecek şekilde organize edildi.

Açıklamada değerlendirmelerine vadi verilen İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul Ticaret Odası üyelerimiz iri bire bir dayanışma örneği sergileyerek, bilcümle imkanlarıyla nahiye halkının yanı sıra olduğunu gösteriyor. Gücük müddet süresince deprem bölgesinde yer çokça gerekseme duyulan malzemelerinden oluşan 25 tırımızı bölgeye irsal ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Avdagiç, İstanbul iş dünyasını depremden etkilenen bölgelerde ruhlu vatandaşlarla dayanışmaya nida ederek şunları kaydetti:

“İstanbul hareket dünyasını, bütün gücüyle depremden engel gören, yardıma gereksinimi olan toprak halkımızla dayanışmaya, bu amaçla İTO Sarsıntı Eş Güdüm Merkezi ile temasa geçmeye çağırıyorum. İstanbul Ticaret Odası camiası olarak sizleri, bu balaban afette var gücümüzle depremzedelerin yanı sıra olmaya çağırma ediyorum. Bu şişman felaketin yaralarını sizlerin desteğiyle sarabilir, bu günlerin da üstesinden gelebiliriz.”