Portekiz kontrol istirdat ekibi “bu fena hâlde ülkenin yeniden inşa edileceğini” umuyor

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye’ye gelen 52 yabanlık Portekiz arama kurtarma ekibi, “bu evire çevire ülkenin baştan düz yazı edileceğini” umuyor.

Portekiz Ulusal Ivedili Boyut ve Sivil Dulda Kurumu Şefi Filepa Costa, zelzele bölgesine 13 titrem takım ile geldiklerini ve Hatay’da tıpkısı çocuğu enkazdan sağlıklı çıkardıklarını antrparantez tıpkısı köpeği kurtardıklarını belirtti.

Portekiz ekibinde doktorlar, bir abla, tıpkısı ruhiyatçı ve 2 tababet teknisyeninin dahi kayran aldığını belirten Costa, geçkin bakımından bölgedeki çalışmalarını tamamladıklarını ve beraberlerinde getirdikleri tıbbi malzemeleri domestik hastanelerden birine bağışladıklarını aktardı.

Portekiz Millî Ivedili Uzanım ve Sivil Koruma Kurumu Lider Yardımcısı Joaqium Santos, depremzedeler amacıyla böylesi şişman tıpkısı felaketle yüz yüze kalmanın “az çok baskı” olduğunu söyledi.

Santos, “İnsanlara bu adamakıllı ülkeyi yeniden dayamak üzere düş diliyor ve Türk halkının gani olmasını talep ediyoruz.” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 11 ili ve 13 milyondan aşkın kişiyi etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin peşi sıra 52 şahsiyet Portekiz ekibi, beraberindeki 6 kontrol kurtarma köpeği ile 8 Şubat’ta Türkiye’ye gelmişti.