İspanyol Polisi Salvador Dali’nin Çalınan 100 Yıllık Çizimlerini Buldu

MADRİD, 18 Gücük Ay (Xinhua) — İspanya’birlikte Katalan toprak polisi, ünlü İspanyol ressam Salvador Dali’nin çalınan iki çizimini buldu. 100 sene önceki işlenmiş çizimlerin değme biri 300.000 euro (320.460 KÖLE doları) değerinde.

Katalan Emniyeti Kriminal Soruşturma Birimi Merkezi Anket ve Bırakıt Alanı Başkanı Jose Luis Gonzalez Cuma Namazı günü konuyla ilgilendiren basın toplantısında, çizimlerin Barselona’nın zengin semtlerinden Sarria-Sant Gervasi’deki bire bir apartman dairesinden çalındığını ve polisin bunları sahiplerine iadeli ettiğini söyledi.

Polise bakarak yaşları 50, 53 ve 55 olan üç güç arakçılık suçlamasıyla tutuklanırken, iki kişi da yağmacılık zımnında gözaltına alındı.

Polis, Dali’nin 1922’bile daha 18 yaşındayken yaptığı çizimlerin “Les sardanes bile la festa major” (kutlamada Sardana dansı) ve “Els pageos” (çiftçiler) olduğunu söyledi.

Bir yıl geçmiş başlatılan cerrahi müdahale kapsamında polis güçleri, tıpkı apayrı ünlü İspanyol sanatkâr Joan Miro’ya ait 5 işaret, 55 lüks saat ve değişik kızıl çalıntı eşyaları de ele geçirmişti.