NASA astronotu Christopher Ferguson, gelecek sene düzenlenecek gök görevinden incizap etti

Tıpkı astronotun uzaya gitme şansından vazgeçtiği çok yoğun rastladığımız bire bir durum değil. Ancak NASA astronotu Christopher Ferguson, dün yaptığı açıklamada görevinden ricat ettiğini yöntemince duyurdu. Görmüş Geçirmiş astronot Twitter’dan yayınladığı videoda, Boeing’in gelecek yıl CST-100 Starliner uzay aracının geçmiş mürettebatlı test uçuşu sırasında özge iki meslektaşının yanı sıra saha alamayacağını açıkladı. Bu kararı çokça yumruk aldığını dile getiren Ferguson, gelecek yılın ailesi amacıyla çokça makro tıpkısı yıl olduğunu ve ailesinin beraberinde olabilmek için görevden ayrıldığını belirtti.
Christopher Ferguson, konuyla ait yaptığı açıklamada, “Starliner aracına, onu mensur eden ve imtihan fail eş ve erkeklere ve sonunda onu uçuracak olan NASA astronotlarına güvenim bitmeyen. Boeing ekibi, önceki mürettebatsız yörünge uçuşuna muamele etmek amacıyla müstelzim eksiksiz eğitimleri aldı ve bu uzanım, Starliner’ı şimdiye büyüklüğünde geçer not arz emniyetli uzay araçlarından biri yapıyor.” ifadelerini kullandı. Ferguson’un pervaz ekibi kadrosundan ayrılmasından sonra NASA, yıpranmamış aynı kol üyesi sökmek zorunda kaldı. Bu anatomi, benzeri başka astronot  Barry Wilmore oldu. Wilmore, ati sene Nicole Mann ve Mike Fincke ile birlikte uzay istasyonuna doğru yola çıkma.
Yıpranmamış seçilen uzay adamı Wilmore, Chris için azalmak edisyon bire bir karardı, ancak liderliği ve bu noktadaki yardımlarıyla ekibe berenarı çok ulama sağladı. Biz bile Chris’in izinden benzeri profesyonellikle ilerleyeceğiz.” dedi. Boeing eliyle geliştirilen Starliner uzay aracını, aynı SpaceX’in geçtiğimiz aylarda astronotları istasyona taşıdığı Crew Ejderha mekiğine benzetebiliriz. Fakat Starliner aracının, Açıklık 2019’üstelik yapılan sınav uçuşu sırasında doğru yörüngeye girememesi, mütenevvi gecikmeleri dahi yanı sıra getirdi ve fırlatma ati yıla ertelendi. Starliner’ın mürettebatlı imtihan uçuşu bu yıl gerçekleşmiş olsaydı, on paralık işkil bulunmayan kim ricat eden Ferguson da aracın içerisinde olacaktı.