Müzaheret kampanyasına 50 milyon TL bağışlayan can Sedat Peker mi? Eşi iddialara cevap verdi

Halk TV özel yayınıyla gerçekleştirilen kampanyada 33 bin 98 aileye kira desteği için 330 milyon liralık toplandı. Kampanyaya 50 milyon TL dürü özne Çarpışma Şiddetli isimli ayrımsız yurttaş ise kısa sürede gündem oldu. KKTC’den yayına bağlandığını ifade eden Uğraş Biberli, “Ev şirketi adına, Yunanistan’dan 50 milyon TL affeylemek istiyoruz” dedi.

“KIZLARIM LİNA VE MİNA ADINA BAĞIŞ YAPIYORUM”

Konuşmasının devamında ise “Kızlarım Lina ve sair kızım Mina, onların hesabına bu bağışı yapıyorum. Tığ herhangi bir zaman Türküz, Türkiye’nin yanındayız. Tekrardan Türkiye’de ölen aileler için onların acısı bizim acımız” ifadelerini kullandı.

BAĞIŞI IŞLEYEN KİŞİNİN SEDAT PEKER OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Bu gelişmenin peşi sıra sosyal medyada gürültülü getiren tıpkısı tez ortaya atıldı. Kullanıcılar bağışı özne kişinin andığı Line ve Mina’nın isimlerinin Sedat Peker ile ayrımsız olmasına ilgi çekti. “Çekişme Elem” ismiyle kampanyaya 50 milyon TL bağışlayan kişinin Sedat Peker olduğu iddiası sosyal medyada haddinden fazla sayıda kullanıcı yoluyla bile dile getirildi.

ÖZGE PEKER’DEN İDDİALARA YANIT

İddialara yanıt ise Sedat Peker’in eşi Sair Peker’den geldi. Ayrıksı Peker açıklamasında, “Güzeşte akşam saatlerinde Halk TV kanalında yapılan haddinden fazla değerli bire bir yardım organizasyonunda tıpkı bağışın esasen eşim marifetiyle yapıldığı sosyal medyada, bazen vukuf sitelerinde saha almıştır. Bu yardım eşime ilgilendiren değildir” ifadelerine yer verdi.

“VİDEO YUTMAK İÇİN MÜRACAATTA BULUNDU”

Ayrıksı Peker’in Instagram hesabından yaptığı açıklamanın tamamı şöyle; “Eşim avukatları eliyle ayrımsız video çekerek deprem ile ilişik düşüncelerini belirtip üzüntülerini paylaşabilmek yerine Birleşik Gündüz Feneri Emirlikleri makamlarına müracaatta bulundu. Fakat süreç az buçuk uzadığı amacıyla bazı kafa karışıklıklarını yok etmek yerine ego bu paylaşımı yapmayı akla yatkın gördüm. Depremin önce gününden itibaren eşim tüm yakınlarını birleştirme edip depremle ilişik çeşitli arkalama çalışmalarını yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. Eşimin ismi güzeşte müzaheret organizasyonlarına katılan bilcümle bütün (TIR şoförleri dahil) gözaltına münfail, haklarında kırıcı ceza mahkemelerinde davalar açılmıştır. Bu mahkemeler halen bitmeme etmektedir.

“BU YARDIM EŞİME AİT DEĞİLDİR”

Eşim yapmış olduğu çalışmaların kesintiye uğramaması üzere ismini görünür şekilde hiçbir arkalama faaliyetinde kullanmamıştır. Yaşam alanına çevrik konteyner, turist tuvaletler, ısıtıcılar, sezon şartlarına akıllıca kıyafetler, sarsıntı bölgesindeki bazı havalimanları karışma bir nice yerde sıcak kemirmek dağıtımı ve ayrıca hareket bölgesinde tüvana güvendiği insanlar aracılığıyla depremzedelere nakdi kendisine dünyalık yardımı halen bitmeme etmektedir. Geçkin akşam saatlerinde El TV kanalında yapılan çok zer aynı arkalama organizasyonunda ayrımsız bağışın esasen eşim tarafından yapıldığı toplumsal medyada, gâh olgun sitelerinde düzlük almıştır. Bu müzaheret eşime ilişik değildir. Ayrıca iyi niyetli de olsa bu yönde yapılan duyum esbabımucibe gösterilerek yapılan arkalama organizasyonu ile ilişik savcılık yoluyla araştırı yapılıp yardım paralarına tedarik koyma için gidebilirler (Hezel yapmıyorum. Bire Bir bilseniz nelerle uğraşıyoruz).

“İÇİMİZ YANGIN YERİ VE HALA RUHEN KENDİMİ TOPARLAYABİLMİŞ DEĞİLİM”

Eşimin zelzele ile ilgilendiren video çekmece müracaatına müspet yanıt gelmesi halinde kendisinin daha etraflı anlatacağını düşünüyorum. Dün gece gerçekleşen altın arkalama organizasyonundan dünya çok mutlu oldum. Ancak içimiz coşkunluk yeri ve henüz ruhen kendimi toparlayabilmiş değilim. Depremde hayatını kaybeden canlarımızın ailelerine tekrardan sabırlar diliyorum.”