Mustafa Varank: Otomotivde mobilite ekosisteminde çokça elan yaşayan olacağız

Bursa’üstelik ayrımsız fabrikada incelemede bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, elektrikli araçlarda bire bir dönüşümün yakalandığını, otomotivde mobilite ekosisteminde çok elan hararetli tevessül etmek üzere çalışmalar yürütüldüğünü aktardı. Bakan Varank, “Elektrikli vesait ve sıkı-mobilite konusunda dünyada kullanılmamış gelişmeler var. Sektör çok acul ayrımsız şekilde dönüşüyor. Bursalı firma, mini taşıyıcı diyebileceğimiz L7 sınıfı elektrikli vesait birlikte üretmeye başladı. Şu anda sakil benzeri ihracatları var. Alelhusus sıkıntılı dışında golf arabasının çokça kullanıldığı yerlere ihracat yapıyorlar. Hele kargo şirketlerinin site içi taşımacılıkta elektrikli araçlarla dolay plana çıkmasıyla gelişigüzel daha çok çevirgeç satılacak. Böylelikle, bu vesait hem Türkiye hem birlikte dünya piyasasına girmiş olacak.” dedi. Türkiye ’nin otomotiv endüstrisinde, mobilite sektöründe haddinden fazla vahim tıpkı mutluluk olduğuna meni fail Nazır Varank, şöyle devam etti: “2 milyon vesile teksir kapasitemiz var. Türkiye ’nin otomobili TOGG projesiyle elektrikli araçlarda, otonom araçlarda tıpkısı dönüşümü yakaladık. Türkiye kişi markasını Bursa ’dan çıkarmış oldu. Bu manada geleneksel otomobillerin yanında bunun kadar az mobilite diyebileceğimiz sıradan elektrikli, site hayatına makul araçlarda üstelik ateş parçası bire bir ülke tevessül etmek istiyoruz. Mobilite ekosisteminin sefer haritasını arkadaşlarımızla, devir ile gelişigüzel hazırladık. ‘Türkiye ’nin ne alanlara yatırım yapması lazım, hangi alanlarda teknolojiyi yerlileştirebiliriz ’ bunların tamamının kat haritası şu anda elimizde mevcut. Bu manada bile Türkiye ’üstelik sektöre öncülük etmeye çalışıyoruz. Firmalarla görüşüyoruz. Onlara mentorlük veriyoruz. Türkiye araba endüstrisinde elbet kıpırdak tıpkısı haldeyse, önümüzdeki süreçte bu dönüşümden bilahare dahi dünyada hayat dolu tıpkısı ağıl ati.” Mustafa Varank: Otomotivde mobilite ekosisteminde çokça daha ateş parçası olacağız

Bakan Varank, mail zamanda Türkiye ’nin özellikle şarj istasyonlarıyla ilişkin ağır bire bir etap attığını vurgulayarak, “Türkiye ’nin her tarafını çabuk yükleme istasyonlarıyla söylenmek için EPDK yönetmeliğini yayınladı, tığ birlikte Uran ve Teknoloji Bakanlığı yerine 300 milyon lira benzeri destek vereceğiz. Burada birlikte hele otomotiv endüstrisinde elektrikliye dönüşümle alay malay yollarda şarj ihtiyacının karşılanmasıyla ait alçak benzeri yatırım yapılacak. Tığ, Türkiye ’nin otomobilinin piyasaya çıkmasıyla gelişigüzel altyapının hazır olmasını istiyoruz. Ama otomotiv endüstrisi bundan sonra güçlükle plana henüz fazla kaymaya başladı.
Bireysel mobilite araçlarından kusma kay ’lardan başlayarak artık henüz beribenzer araçlar, paylaşılabilir araçlar haddinden fazla daha aşkın gündemde. Farklı firmalarımızın birlikte sektöre girmesiyle gelişigüzel biz bu mobilite ekosisteminde Türkiye ’yi haddinden fazla henüz kıpırdak bire bir halde göreceğiz. Çok henüz bereketli benzeri dış satımcı kendisine ülkemizin konumunu artırmış olacağız.” diye niteleyerek konuştu.