Mardin’de yalnızlık: Gaddar âdem, eşini çocuklarının gözü uğrunda defalarca bıçaklayıp, boğazını keserek katletti

16 Ilkgüz günü Dargeçit ilçesinde meydana mevrut olayda Güvenli Öner (34), eşi Pakistan Öner (32) ve 2 çocuğunu alarak, kardeşinin kullandığı sepetli motosikletle rustik Karabayır Mahallesi’ne ertelemek için yola imdi. Güvenli Öner, yolda, elan bilinmeyen bir nedenle eşi Pakistan Öner’i defaatle bıçaklayıp, boğazını kesti. İhbar üzerine görüngü adına sağlık ve bitirmiş ekipleri atıf edildi. Sağlık ekibi Pakistan Öner’in yaşamını yitirdiğini belirledi. Gözaltına alınan Emin Öner, işlemlerinin peşi sıra atıf edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2 MISIL SIĞINMA EVİNE GİTMİŞ

Pakistan Öner’in şikayeti konusunda muhtelif tarihlerde eşi Tehlikesiz Öner için 5 kat ‘eşine yaklaşmama ve evden uzaklaştırma’ kararı verildiği belirtildi. Öner’in, eşinden çabukluk görmeye bitmeme edince 2 kez eş dehalet evine yerleştiği, ardından bile annesinin evine geldiği belirtildi. Pakistan Öner’in, en son yeniden eş büyüklerinin araya girmesiyle eşi ile barıştığı anlatım edildi.

KADINLAR IHTARNAME YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ

Pakistan Öner üzere, Dargeçit ilçesinde taziye evi kuruldu.

Pakistan Öner’in defnedildiği Seyit Hasan Mezarlığı’na gelen kadınlar, ellerinde Öner’in fotoğrafını taşıyarak, “Avrat, Dirim, Hürriyet”, “Kadına vurulan eller kırılsın”, “Kadına koruyucu başkaları kırılsın” ve “Katile ölüm cezası” sloganları atarak, mezarın başında ağıtlar yaktı.

“TEK İSTEĞİMİZ TÜRE”

Mezarlıkta izah işleyen Pakistan Öner’in kız kardeşi Gülistan Akiba, “Türe yerini bulsun, apayrı tek özdek istemiyoruz. Bizim bir tane isteğimiz bu. Ablam çekti başkaları çekmesin. Ölçüsüz derecede ablama ezinç etti. Elinden geldiği rastgele kötülüğü yapmaya çalıştı. Değme defasında onu tehdit etti. Herhangi Bir defasında onu dövdü. Ablam ara sıra yaşadıklarının yarısını birlikte bize anlatamıyordu. Daima hız görüyordu. Kaç kez boşanmaya çalıştı. İkna ederek boşanmayı fek ediyordu.

Daim gözdağı ediyordu. ‘Dışarı çıkmayacaksın, bunu yapmayacaksın, bunu çekmeyeceksin, pencereyi açmayacaksın’. Kıskançlık vardı, yani bütün hakeza yapıyordu. Tek isteğimiz adalet. Hak, onun idamı. Başka hiçbir şey istemiyoruz. İdam olsun, onu ölüm cezası etsinler. Benzeri Pakistan öldü, ikinci Pakistan olmasın. Ayrımsız Pakistan kâfi bize, ikinci Pakistan çıkmasın” dedi.

“BOĞAZI KESİLMİŞ, BILCÜMLE VÜCUDU DELİK DEŞİK”

Pakistan Öner’in koca kardeşi Ahmet Çipo birlikte “Daimi delik istiyoruz, yani bunun hapisten banko tek şekilde çıkmaması gerekiyor. Böyle bir caninin insanlar ortada bulunması büyük bir riziko dokuma ediyor. Bu zümre insanlara kat sayı olacak, özge bu kök durumda olan kadınlara umum uzatacak, daha caydırıcı cezalar istiyoruz. Zaman bize oldu ferda evet sana evet ona evet onun kardeşine evet onun çocuğuna olacak.

Köyden kardeşini çağırıyor motosikletle. Üç tekerlekli motosikletle kardeşi geliyor ve bunlar beraber gidiyor. Yolda, tarif edilecek benzeri format değil, yani muhtemelen motosiklet kullanırken o esnada doğrusu bıçaklama olmuş. Otopsi raporunda 44 bıçak darbesi diyorlar. Bundan bahsettiklerinde koca bunu elbette kaldıracak bilmiyorum. Boğazı kesilmiş, bütün vücudu bildiğin mahbes deşik edilmiş” ifadelerini kullandı. .