Mardin’de Evgin Davet Hizmetleri İl Eş Güdüm Encümen Toplantısı yapıldı

Mardin’de Acil Davet Hizmetleri İl Eş Güdüm Komite Toplantısı Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Acil çağrı hizmetlerinin etken, artağan ve aceleci tıpkısı şekilde sunulması, ilgilendiren birimler arasındaki teşrikimesai ve koordinasyonun zinde tıpkı şekilde yürütülmesi amacıyla düzenlenen toplantında Ivedili Davet Merkezi Müdürü Hülya Karaboğa, kurumun çalışmaları, personel durumu, ustalık konular, davet istatistikleri, karşılaşılan sorunlar ve hal önerileri üzerine sunum yaptı.

Vali Demirtaş, vatandaşlara tıraşçı ihbarın yapılmaması üstüne çağrıda bulunarak, bu konuda vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini belirtti.

Yapılan rastgele asılsız çağrının yardıma ihtiyacı olan tıpkısı vatandaşa ulaşılmaması söylemek olduğuna dikkati calip Demirtaş, “Uydurma çağrılar hem yardıma gerekseme duyan vatandaşa ulaşmayı engelliyor hem birlikte afiyet, itfaiye ve asayiş güçlerimizin işini zorlaştırıyor. Gelişigüzel temelsiz çağrının aynı canı tehlikeye attığı unutulmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

112 Ivedi Davet hattını abes yere meşgul fail ve tıraşçı ihbarda bulunanlara müteveccih cezai yaptırımların uygulandığı tamlanan toplantıda, temelsiz çağrı oranının yüzde 81 olduğu kaydedildi.