Kütahya’nın tanıtımına ‘Muse Awards’dan iki dürü

Kütahya’nın tanıtımına ‘Muse Awards’dan iki ödül

Frig Tanıtım Yer ve Uygarlık Merkezi Lansman Odası, dünyanın genişlik prestijli düşün ve projelerinin değerlendirildiği ‘Muse Awards’ tarafından iki ödüle şakkadak müstahak görüldü

KÜTAHYA Kütahya Valiliği Frig Lansman Mekân ve Medeniyet Merkezi Lansman Odası, dünyanın yeryüzü prestijli fikir ve projelerinin değerlendirildiği ‘Muse Awards’ marifetiyle iki ödüle birdenbire layık görüldü.

Vali Ali Polat, Lansman Merkezi’nin dünyanın sunma prestijli oluşturuculuk ödülleri ortada düz kayran Muse Yenilikçi Awards 2022’de, “Sunu İyi Dilenci Birikim” alanında platin, “Deneyimsel ve Çekici” proje alanında dahi sim ödülün sahibi olduğunu söyledi. Project İstanbul’a hazırlatılan Immersive Room projesinin acun çapında ödüllendirilmesinin Kütahya amacıyla gelgel verici olduğunu tamlayan Ilbay Mürtefi Polat, “İlimizin tanıtımı üzere teknolojik ve muhteva anlamında tatminkâr tıpkısı düzlük. Sentetik zeka teknolojisi kullanılarak hazırlanan tanıtım odamızla Kütahya’mızın bilinirliğini ve tanıtımını artırma açısından farkındalık oluşturacağımıza inandık. Aldığımız ödüller bu anlamda akıllıca yolda olduğumuza dair inancımızı pekiştirdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Projede 16 nefis tıpkısı ekibin çalıştığını anlatım fail Project İstanbul Azrail İlişkileri Direktörü Neslihan Kaya, üç zar ve zemini ışıkla boyayarak gerçekleştirilen projenin bileşimli zekayla dünyada 12 bin pixel boyutunda üretilen geçmiş, genişlik faziletli çözünürlüklü proje olma özelliğini taşıdığını kaydetti. Ziyaretçilerin Kütahya’nın tarihi kültürel mirasları beyninde geçişleri bileşimli zeka teknolojisiyle deneyimleyebilecekleri tanıtım odasında 12 an uzunluğunda, 3D Mapping (video haritalama, film ve animasyonların doğal dokuya makul kendisine oturtularak yayımlanması)gösterimiyle Kütahya’nın tarihi ve kültürel değerleri anlatılıyor.

Günümüzde Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar el sınırları içerisinde artan bölgeye münteşir olan ve Frigya medeniyetinden izler haiz tarihi kalıntıları ve antika eserleri bünyesinde barındıran bölgeye Frig Vadileri deniliyor.