Koronavirüs bağışıklığı ve aşı ile ilgili 5 soru ve karşılık

Koronavirüs, şu anda acun çapında sunma birkaç 100 milyon insanı enfekte ederek 2 milyondan çok kişinin yaşamını yitirmesine illet oldu. Covid-19 adına adlandırılan virüsü inceleyici doktorlara bakarak iyileşenler, mukannen bir müddet süresince muafiyet kazanabiliyor. Ancak uzmanlara bakarak bu sürenin bitiminden sonra baştan virüse yakalanma şansınız birlikte var. Akıbet zamanlarda ülkemizde üstelik dahil tutmak üzere aşılama çalışmaları sürat kazandı. Bu format, birlikte bazen soruları üstelik getirdi: Aşılama bağışıklığı hangi büyüklüğünde sürer, hangi kadar esirgeme sağlar, koronavirüse yakalananlar aşı olmalı mı? Uzmanlar, koronavirüs geçirmiş olsun evet üstelik olmasın herkesin koronavirüs aşısı yaptırmasını referans ediyor. Çor Arama ve Önleme Merkezleri, şu anda koronavirüse yakalanmış kişilerin aşılama sırasını başkalarına verebileceklerini, fakat bu hastaların yer böylecene dizge üzere aşı olması gerektiğini söylüyor.
Bağışıklık; vücudunuzun bakteriler, mantarlar, toksinler ve virüsler karışma sizi tutkun edebilecek mikroplara karşı savunmaya geçmesine denir.Yaşamınız süresince bağışıklık sistemi, istilacı mikropları tespit ölçü, hatırlar ve bunlara alın defans yapar. Vücüdumuza giren koronavirüsle ise antikorlar ve lenfosit adı sunulan tıpkısı soy beyaz zehir soluk hücresi savaşır. İşte buna müktesep muafiyet denir ve bunu elde etmenin temelde üç yolu vardır: Doğal enfeksiyona ve hastalığa maruz üstüne düşmek, bir başkasının antikorlarını tedavi amaçlı kabul etmek ve aşılama gelmek. İşte bu nedenle koronavirüse karşı geliştirilen aşılar, muafiyet sisteminin virüsleri tanımasına ve onlara karşı tıpkı savunma mekanizması geliştirmesine apotr evet. Kızamık ve kabakulak kabil bazen hastalıklara cebin muafiyet tıpkısı para boyu sürebilir. Ancak enflüanza kadar bazı hastalıkların bağışıklığı haddinden fazla fazla sürmüyor. Çünkü kısmen influenzaya hastalık olan virüsler çok hızlı mutasyona uğruyor. Aile 2021’birlikte yapılan ayrımsız çalışmada, hastalarda enfekte olduktan sonraları sekiz ay kabilinden tafsilatlı benzeri müddet süresince muafiyet ile uyumlu tıpkı seviyede koronavirüs antikoru tayin edildi. Son Teşrin ayına ilgili analog tıpkısı emek, korumanın enfeksiyondan sonra yeryüzü beş altı beş ila yedi ay sürdüğünü ortaya çıkardı.Bu nedenle aşının hangi büyüklüğünde etraflı ayrımsız muafiyet sağlayacağı kesme değil. Ancak uzmanlar, aşıların arz bir iki 1 yıl muafiyet sağlayacağını düşünüyor. Koronavirüs aşısının arkasındaki şirketlerden biri olan Moderna’nın CEO’su, Dünya’nın sonsuza kadar koronavirüsle yaşamak zorunda kalabileceğini söyledi. Bu nedenle katıksız bağışıklığın mı, yoksa aşının mı daha ayrıntılı esirgeme sağlayacağını şu anda kimse bilmiyor. Fakat yine de işi şansa bırakmamak için aşı olup kendinizi esirgeme altına almanızda fayda var.
Belirli bir hastalığa cebin bire bir dereceye kadar muafiyet geliştirmiş olmanız, o hastalığa ayrımsız daha hiç yakalanmayacağınız anlamına gelmez. Bu nedenle aşılama şirketlerinin hiçbiri yüzdelik 100 koruma sağladığını söyleyemiyor. Söz Gelişi Moderna aşısının esirgeme oranı yüzdelik 94,5 adına açıklanmıştı. Bu, aşının yapıldığı herhangi bir 1000 kişiden 945’inin virüse cebin himaye altında olacağını, fakat 55 kişinin hala riskli olduğunu gösteriyor.Bu nedenle telkih koyulmak, sadece enfeksiyonu engellemekle kalmaz, aynı zamanda hayatınızı bile kurtarabilir. Ölüm riskine ilişik yerine etibba, koronavirüse yakalanan hastalarda görülen mufassal vadeli etkileri belirledi. Bu etkiler beyninde öksürük, bazı bazı kırıcı yorgunluk, beden ağrıları, eklem ağrısı, soluk darlığı ve değişik nörolojik bozukluklar var. Bile bazı hastaların semptomları aylar geçmesine rağmen tek azalmadı. Bu de doğal bağışıklığın koronavirüse cebin yeteri kadar canlı olmadığı anlamına geliyor. Öte yandan aşıların yan etkilerine baktığımız ahit, alelumum bunların berenarı az olduğunu görüyoruz. Söz Gelişi enjeksiyon yeri çevresinde veca yahut şiş, acı, titreyiş, fütur veya baş ağrısı kabil belirtileri aşılama canip etkileri listesine ekleyebiliriz. Imdi aşılar geldiğine göre, beş altı bile olsa normale periyot olanaklı, fakat o zamana kadar herkesin peçe takmaya ve içtimai mesafeye uymaya devam etmesi gerekecek. Antrparantez, ofise dönüşü hızlandırmak amacıyla işvereniniz yasal kendisine aşı yaptırmanızı isteyebilir. amma velakin, ne yaparsanız yapın, aşılama ile ilgili falsolu ifadelere ve ayyarlık olaylarına çokça özen edin.Sağlık konusunda rastgele sorununuz varsa, rastgele zaman tıpkı doktora veya mezun tıpkısı sağlık kuruluşuna danışmanız gerekir..