İZMİR’DE 1200 KİŞİLİK AFAD TATBİKATI BAŞLADI

İZMİR’bile, mecmu 7 ilin AFAD müdürlüğünden 611’i sahada görünmek üzere 1200 personelin katıldığı Lehçe Dozaj 2022 Masabaşı ve Düz Tatbikatı başladı. Ilbay Çetin Esaslı Köşger, manevra öncesinde yaptığı konuşmada, İnsanın başına afetler her ant amade olduğu zamanlarda gelmeyebiliyor. AFAD müdürü yıpranmamış atanmıştı ve evini taşımaya gitmişti. Hareket olduğu dönme AFAD müdürü yoktu, işinin başında değildi. Emniyet müdürümüz de cerrahi müdahale olmuştu. Ego da asansör de yakalanmıştım. Değme tür doğal afete anbean tedarikli görünmek dirimsel öneme erbap dedi

Bölgesel Düzem 2022 Masabaşı ve Düzlük Tatbikatı, İzmir’in Bornova ilçesindeki Beklenti Mahallesi’nde mevcut AFAD Terbiye ve Tatbikat Alanı’nda, İzmir Valisi Ağır Gerçek Köşger’in bile katılımıyla başladı. AFAD’ın İzmir ekiplerinin yanı sıra, Manisa, Münevver, Denizli, Uşak, Muğla ve Balıkesir AFAD memleket müdürlüklerine tutkun, 611’i sahada fariza kayran toplamda 1200 personelin katıldığı tatbikatta enkazda arama istirdat, su ve selde arama istirdat, asayiş ve asayişin sağlanması, enkazın kaldırılması, haberleşmenin sağlanması, hasar tespitinin yapılması, küçükbaş hayvanların nakli kabilinden haddinden fazla sayıda hareketlilik yürütme edildi. 184 aracın katıldığı tatbikat kapsamında, TCDD İzmir Limanı Manevra Alanı, Balçova Engelliler Beğeni Parkı ve Bornova Çamkule Mahallesi’nde girmek amacıyla, 4 farklı lokasyon bile çeşitli kontrol istirdat çalışmaları yapılacak.

‘DEPREMİN OLDUĞU ÇAĞ AFAD MÜDÜRÜMÜZ EVİNİ TAŞIMAYA GİTMİŞTİ’

Tatbikat öncesinde konuşan İzmir Valisi Çetince Düz Köşger, tatbikatın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürname edip, Herkese kazasız belasız ve afetsiz günler diliyorum. Afetler bilindiği amacıyla nerede, hangi ant, hangi büyüklükte ve zahir meydana geleceği baştan tanınmayan ve hesap pusulası edilemeyen vaziyetler. Bu nedenle, insanın çoğu ant afetlere tedariksiz yakalandığı ve birey ve mülk kaybına bile neden olduğu malumumuz. İnsanın başına afetler gelişigüzel zaman hazır olduğu zamanlarda gelmeyebiliyor. AFAD müdürü eskimemiş atanmıştı ve evini taşımaya gitmişti. Yer Sarsıntısı olduğu çağ AFAD müdürü yoktu, işinin başında değildi. Güven müdürümüz da cerrahi müdahale olmuştu. Ego da asansör bile yakalanmıştım. Elazığ, Manisa ve Van depremleriyle sonuç yerine ilimizde gerçekleşen 30 Teşrinievvel 2020 depremi ve akabinde gerçekleşen tsunami yer sarsıntısı gerçeğini tıpkı posta elan bizlere hatırlattı dedi.Facia ve acil durumlarda devletin tamlık imkanları uymazlık gören vatandaşlar için seferber edilerek, cemi müdahale ve düzeltme çalıştırmaları yürütülmektedir. diyen vali Köşger, şöyle devam etti Zaman icra edilecek bu tatbikatta, İzmir Kıran Engelleme Planı’nda alınan eğitimlerin tatbikatla pekiştirilmesi ve her an fariza almaya amade arkaç getirilmesi, hizmet gruplarının birbirleriyle koordineli şekilde düzentileme yapması amaçlanmıştır dedi.