İstanbul’daki cürüm örgütü davasında sanıkların yargılanmasına devam edildi

Elebaşılığını Nuri Ergin’in yaptığı “Karagümrük çetesi” namına bildik birleştirme cürüm örgütüne ilişkin 36 sanığın yargılanmasına bitmeme edildi.

Bakırköy 14. Güç Ukubet Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Nuri Ergin’in de aralarında bulunduğu kâh mevkuf sanıklar Curcunalı ve Fon Enformatik Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Sanıkların avukatları birlikte duruşmada amade bulundu.

Duruşmada dinlenen mağdur Büyük Güray, yanlışlık örgütü üyelerince darbedilmediğini belirterek, “Dişim yemekten çıkan taş yüzünden kırıldı, şikayetçi değilim.” ifadelerini kullandı.

Söz verilen farklı mağdurlar de sanıklardan şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Duruşmada alay sunulan sanık Metehan Türbedar bile çarkıt Fatih Karagümrük Spor Kulübü Başkanı Yaşar Ecim’i yaraladığı iddiasını doğrulayarak, “Yaşar Ecim beni alil bırakacağını söyledi. Ego dahi o yüzden onu hastalıklı bırakmak amacıyla bu eylemi yaptım. Parçalanmamış atışlar, bel altınaydı. İsteseydim, öldürücü bölgelerine bile kırıcı ederdim. Yaşar Ecim’i ego vurdum. Adamlarıyla bana saldırdığı için kinlendim. Kimsenin tetikçisi ve azmettiricisi değilim.

17 yılını hücrede yattım, şu anda bile hücredeyim. Bu sorun ığrıp davasıdır. Benim girdiğim olaylarda 4-5 kesim ölü tamam. Burada birinin calip şikeste, biri ayağından yaralanmış. Bunların hiçbirini tanımıyorum. Ben çokça nazik olaylara karıştım, sütten isabet doğru kaşık değilim. Cinayetler işledim. Ben gaspçı değilim, Sedat Peker yahut onun bunun kabil değilim.” beyanında bulundu.

Şu zaman dışarıda olan kendisini ihbar edenlerin hainlik yaptığını savunan Ergin, şunları söyledi:

“Eşimin ve annemin cenazesine gidemedim. Oğlum kıskanıldı ve kumpasla bu davaya adını eklediler. Benim evladım kalp krizi geçirdi, stent takıldı. Eğer ego tıpkısı yanlışlık işlemişsem itiraf ederim. Peki, ego tıpkısı çıkar amaçlı yanlışlık örgütü lideriyim. Nejat Olmuş yaşıyorsa, benim ismimden ortalık yaşıyordur. Yazıklar olsun. Yaşar Ecim’in vurulmasıyla ilgim yoktur. Sümüklü takımı bunlar, beni bunlarla muhatap etmeyin. Ego yapmadığım benzeri suçu itiraf etmem.”

Özge vakfedilmiş sanıklar de tahliyelerini kâm etti.

Mahkeme, aralarında Nuri Ergin’in üstelik olduğu 7 sanığın tutukluluk hallerinin devamına değişmeyen vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, kamuoyunda “Nurişler”, “Nuris¸ kardes¸ler” ve “Karagümrük çetesi” olarak tanıdık ve elebaşılığını cezaevinde vakfedilmiş bulunan sanık Nuri Reşit’in yaptıgˆı organize yanlışlık örgütünün 1990’lı yılların bas¸larında eylemlerine başladığı anlatılıyor.

Suç örgütü üyelerinin bu yıllarda yön, nakız ve münasebet esnafını haraca bağladıkları, kendilerine baç vermeyen sürme¸ adamlarının dükkanlarını kurşunladıkları tamlanan iddianamede, örgüt üyelerinin yaşadıkları Karagümrük Mahallesi’nde aynı araya gelip örgütlendikleri tabir ediliyor.

Sanık Nuri Reşit’in örgütü halen cezaevinden yönettigˆi bilgisine meydan sunulan iddianamede, Olmuş’in namına bağlı suç örgütü üyelerini kullanarak haksız menfaat gerçekleştirme etmeye, kuvvet ve s¸iddet kullanarak halkı ve kendilerine kars¸ı yıldırma olus¸turabilecek s¸ahıs evet dahi s¸ahısları sindirmeye, hakimiyet sürdürdükleri bölgede yegâne kortej sahibi olmaya, korkulan okkalı haline gelmeye, bu gücünü kullanarak örgüt üyelerini yahut örgüte müzaheret edenleri Karagümrük bölgesinde koruyup kollamaya çalıştığı aktarılıyor.

Örgüt elebaşı Olmuş ve 35 maznun ile 5 kıygın ve 9 müştekinin saha aldığı iddianamede, bozuk Fatih Karagümrük Spor Kulübü Başkanı Yaşar Ecim’in 12 Ilkgüz 2020’birlikte Beylikdüzü’nde tıpkı mekan çıkışında silahlı saldırıya uğrayarak yaralanması ve 17 ayrı eylem anlatılıyor.

İddianamede, sanık Nuri Olmuş için “yanlışlık gitmek amacıyla örgüt inşa etmek”, “tasarlayarak öldürmeye adım”, 2 kat “muhtemel kastla cerh”, 3 posta “kalifiye yağmaya girişim”, 6 kez “ruhsatsız cebe bulundurma”, “şantaj”, “hususi hayatın gizliliğini ihlal”, 3 yol “umumi güvenliğin bilerek tehlikeye sokulması”, 2 nöbet “nitelikli bilerek yaralama”, 2 el “mala engel verme”, 2 sefer “nitelikli plaçka”, “zılgıt”, 2 posta “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya teşebbüs”, “nitelikli dolandırıcılık”, “destursuz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal ika, nakletme, bey” ile “yürütüm kurumuna yahut tutukevine haram eşya sokmak” suçlarından mecmu 84 yıl 4 aydan 239 yıl 9 taban büyüklüğünde mapus cezası isteniyor.

İddianamede, değişik sanıklar için birlikte eş suçlardan türlü sürelerde delik cezası dilek ediliyor.

.