İSO, yer sarsıntısı bölgesine arkalama ulaştırıyor

İstanbul Endüstri Odası (İSO), Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin yaralarını kullanmak üzere İSO Sedir ve Patika Komitesi üyeleriyle arkalama çalışmalarına başladı.

İSO’dan yapılan açıklamaya göre, depremin yaşandığı cemaziyelevvel erken saatlerden itibaren çalışmalarını TOBB, AFAD ve İstanbul Valiliği’nin koordinasyonunda yürüten İSO, üyelerinin katkılarıyla deprem bölgesine gönderilecek yardımlar üzere İstanbul Rum ve Avrupa yakalarında “Arkalama Cem Merkezi” kurdu.

Odakule Genel Merkez’deki İSO Sarsıntı Koordinasyon Merkezi’nin yönettiği bilcümle çalışmalar kapsamında, dünden bu yana yer sarsıntısı bölgesine İSO vasıtasıyla şu yardımlar gönderildi:

“115 skor jeneratörü bölgeye sevk edildi. Jeneratör sevkiyatı devam edecek. İkinci partinin hazırlıkları ödemek için, tamamlandığında bir anda yola çıkarılacak. 648 adet şişman üstü soba ve ısıtıcı gönderme edildi. Munzam adına, 576 nüsha ısıtıcı henüz 8 Gücük Ay Çarşamba haset irsal edilecek. 6 bin sayı battaniye atıf edildi. Ekleme kendisine, 7 bin adet battaniye elan biraz dönüş içre bölgeye gönderilecek. 32 bin 400 nüsha soğuk sandviç gönderildi. Bu akşam ezanı 32 bin 400 skor elan gönderilecek.”

İSO, bir yandan bu yardımları bölgeye yer çabuk şekilde ulaştırırken, diğer yandan iki çokluk merkezinde üyelerinden gelen söylemek ve farklı gerekseme malzemelerini dahi konfirmasyon almaya bitmeme ediyor.

İSO, depremin evvel gününde üyelerine yaptığı duyuruda, bölgede vakar kendisine tüplü soba-ısıtıcı ve battaniye, kışlık tayyetmek ve başmak, mont, bertik, ellik, çocuk bezi, yatak, nevresim takımı, yastık, hıfzıssıhha seti kabil yardımlara gerekseme olduğunu bildirmişti.

Duyurunun yapıldığı dünden bu yana çokluk merkezlerine yardımlar sakil tıpkı şekilde gelirken, İSO de bu yardımları AFAD, İstanbul Valiliği ve TOBB koordinasyonunda çokça acul şekilde hareket bölgesine ulaştırıyor.

İSO, antrparantez müzaheret malzemesi elinde sıfır ancak ulaşmak talip üyelerine bu ihtiyaçları kuşkusuz temin edebileceklerine ilişkin adına de yardımcı olunacağını açıkladı. İSO’dan yapılan duyuruda, konuyla ilgilendiren İSO Hareket Eş Güdüm Merkezi ile irtibata geçilmesi çağrısında bulunarak genel ağ sitesinde kontak bilgilerini paylaştı.