Gün Doğusu Marmara ve Gün Batısı Karadeniz’den hareket bölgelerine yardım seferberliği sürüyor

Sakarya, Karabük, Düzce, Kocaeli ve Zonguldak’ta, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere yardımlar bitmeme ediyor.

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde belediyenin hayırseverlerin desteğiyle başlattığı kampanya kapsamında toplanan 1500 koli erzak, 23. yardım tırıyla yer sarsıntısı bölgesine gönderildi.

Kocaeli

Derince Belediyesinden yapılan açıklamaya bakarak, depremzedeler için Kocaeli ve Derince’bile planlı yardım kampanyalarına vatandaşlar yoğun ilişki gösteriyor.

Derince Belediyesinin öncülüğünde bugüne kadar ilçede toplanan malzemelerden oluşan 132 arkalama tırı, zelzele bölgesine gönderildi.

Derinceli kollar Hikâye Zeynep Selçuk ve Şeyma Civelek birlikte kumbaralarında biriktirdikleri, sokakta kurdukları stantta çikolata ve kek satarak kazandıkları paraları, zelzele bölgesine ulaştırılmak üzere, Derince Belediye Reisi Anlaklı Aygün aracılığıyla AFAD’a doğrulama etti.

Aygün, “asrın felaketi” karşısında dayanışmanın sunma iyicene örneklerinin sergilendiğini belirterek, çocuklara teşekkürname etti.

Karabük

İl Keyif Müdürlüğünde görevli 44 personel, Adıyaman’a görevlendirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 2 uzman hekim, 1 araştırma görevlisi doktor, 6 pratisyen doktor, 15 bacı, 5 nine, 9 apotr esenlik personeli ile 6 günahsızlık, asayiş ve marangozdan oluşan 44 personelin hareket bölgesine gittiği belirtildi.

Açıklamada, bugüne kadar zelzele bölgesine 11 ambulans ve UMKE ara bulucu ile 175 personel görevlendirildiği kaydedildi.

Zonguldak

TFF 2. Lig Al Takım takımlarından Zonguldak Kömürspor ile Lehçe Tıfıl Ligi (BAL) 5. Ekip’ta mücadele eden Karabük İdman Yurdu, depremlerden etkilenen bölgelere arkalama üzere tedarik maçı oynayacak.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) senato üyeleri, hukuk maçı için bilet satın alarak depremzedelere destek oldu.

Zonguldak Kömürspor matbuat sözcüsü Şükrü Öztürk, geliri afetzedelere bağışlanacak olan maçın, bu anlamda şişman manevi ayrımsız değer taşıdığını belirterek, temas ve kardeşlik çağrısında bulundu.

Düzce

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, depremin hat üssü Kahramanmaraş’ta inceleme yaptı.

Depremzede çadırlarını mülakat eden Sözbir, depremzedelerle sohbet ederek, çocuklara ikramlarda bulundu.

Depremin ilk gününden itibaren kurtarma ekibi, tıbbi malzemeler, cankurtaran kabil ayrıksı ihtiyaç ürünleriyle depremzedelerin yaralarını sarmaya çalıştıklarını tamlayan Sözbir, “asrın felaketi”nin açtığı yaraları, Türkiye olarak birlikte iyileştireceklerini kaydetti.

Yığılca Orman İşletme Müdürlüğüne sadık personelden oluşan ikinci destek grubu, Hatay’a arkalama amacıyla yola çıktı.

Müdürlük binasının bahçesinde pres müdürü Kat Tüce’nin talimatlarıyla toplanan ekip, dualarla uğurlandı.