Girişimci karı hayaline kavuştu

KOSGEB’den aldığı teberru ile Kesim istihsal atölyesi kuran Meryem Aşkın günce 5 bin skor biricik kullanımlık çorap üretip otel ve tersanelere satıyor.

Küçük ve Ilımlı Ölçekli İşletmeleri Ihya ve Sübvansiyon İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Zonguldak Müdürlüğü’nden aldığı destekle hayallerini gerçekleştiren Meryem Aşkın “Hedefim önce kendisine 50 işçi çalıştırarak, özlük çorap markamı bulmak ” dedi.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde güçlü Evli ve 3 çocuk annesi Meryem Aşkın, cahillik hayalini akdetmek üzere ilk adına tıpkı oluşum fabrikasında iştirakçi yerine başladı. Burada yaklaşık iki sene saha iştirakçi (ortacı) kendisine çalışan Aşkın, kürsü araştırması yaparak ilçesinde Nesiç üstünde fasona müteveccih rica olduğunu fark etti. İş ihdas fikrine çocukluk arkadaşı ve tıpkısı zamanda makine ustası olan Ferişte Akgül’ün destek olmasıyla Aşkın, elan sonradan KOSGEB’in girişimcilik kursuna başvurdu. Kursu başarıyla tümleç Çok, KOSGEB’den 17 araba teberru desteği aldı ve Alaplı Yedigelli köyündeki lüp altında 50 metrekarelik dairede hoşur aynı işlik kurdu. Meryem Aşkın burada günlük 5 bin skor tek kullanımlık çorap üreterek otel ve hastanelere satışını yapıyor. Mahiye 150 bin tek kullanımlık kesim çorap üreten Fazla, “Kosgeb kadın girişim desteğiyle nesiç atölyesini açmış bulunmaktayız. Bu işyerini kendim açtım ve bu işe Melek arkadaşımla bu işe girdik. Amacımız 50 kişiye istihdam temin etmek ve hedefimiz hisse senedi giysi üzerinde bellik olmaktır. Şu zaman aksiyon yerimizde 6 kişiye istihdam sağlıyorum” diyerek konuştu.

Girişimcilik üstüne kadınlara cesaretli olmalarını tavsiye eden Aşkın, “Değme karı şayet isterse özlük ayakları üstünde durabilir. Kadınlara tavsiyem hayallerinden katiyen vazgeçmesinler. Girişimcilik ruhuyla meziyetlerini sergilemekten asla çekinmesinler” diye niteleyerek konuştu. – ZONGULDAK