Ermiş Sancar, TEKNOFEST’te gençlerle tıpkısı araya geldi

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Muazzez Sancar, Rum Ajansının medya paydaşı olduğu Havacılık, Feza ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katılarak TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile aktiflik alanını gezdi. Gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Sancar’a katılımcılar bati ilişki gösterdi. Sancar, ziyaretinin arkası sıra yaptığı konuşmada, “Buraya Türkiye’dahi ve Türk dünyasında bilimi ve teknolojiyi heveslendirmek üzere geldim. Burada gördüğüm beribenzer beni gururlandırdı, bana cesaret verdi. Geleceğimiz üzere umudum haddinden fazla balaban. Bunu gerçekleştiren herkese, gençlerimize haddinden fazla teşekkürname ederim.” diye niteleyerek konuştu. “Geleceğin Nobel’inin yolu TEKNOFEST’ten geçiyor mu?” sorusuna kıymet Sancar, “Ati Nobel’ler buradan çıkabilir. Gine söylüyorum, Nobel amacıyla araştırma ve uygulayım bilimi yapmayın. İnsanlığa ve ülkemize hayır tıpkı şeyler fethetmek amacıyla çalışın. Bilgelik yapın, uygulayım bilimi yapın. Sağolsun Cumhurbaşkanımız bana çokça ayar veriyor, bilcümle etkinliklere nida ediyor. Antrparantez Mürekkep Milletler’e bile davet etmişti. ‘Cumhurbaşkanım benim sizin gibi uçağım bulunmayan, seçkin yere gidemem ama TEKNOFEST’e katiyetle geleceğim. Sizinle ödülleri vermeye katılacağım. Benim için büyük aynı memnuniyet ve gönül borcu vesilesi.’ dedim.” ifadelerini kullandı. Eren Sancar, TEKNOFEST’te gençlerle bire bir araya geldi
Sancar, gençlere seslenerek, şu ifadeleri kullandı: “Haddinden Fazla çalışın. İşler bol gitmediğinde olumsuz olun. Fatih Melik Mehmet’in dediği kabilinden ‘Ya ego onu alırım evet o beni alır’ o düşünceyle hisse senedi yapın. Şehir sevgisini unutmayın. Yurt sevgisi olmadan aynı madde yapılmaz.”
Konuşmanın ardından TEKNOFEST Umumi Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar, Prof. Dr. Ermiş Sancar’ın elini öperek şükranlarını iletti. Ardından, Sancar ve beraberindekiler sahneden katılımcıları selamladı.