500 kişinin katıldığı ‘Geleneksel Doğa Yürüyüşü’ renkli görüntülere hayalet oldu

500 kişinin katıldığı ‘Geleneksel Huy Yürüyüşü’ mülevven görüntülere hayal oldu

BİLECİK – İnhisar Belediyesi aracılığıyla düzenlenen ve 500 kişinin katıldığı yaklaşık 11 kilometrelik ‘2. Geleneksel Tabiat Yürüyüşü’ renkli ve ağır ezgi görüntülere manzara oldu.

Etkinliğe, İnhisar Kaymakamı Elif Vazıh Saçal, İnhisar Belediye Reisi Mehmet Nişan, Bilecik Toyluk ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, Bilecik Firez ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan, İl Güven Müdürü Ayhan Bacaksız, Bilecik İl Açıkgöz Komutanı Utkulu Sandal, İl Genel Meclisi üyeleri, ilçe kat amirleri ve çalışanları ve 350 üniversite öğrencisi ortaklık sağladı. İlçeye ilişkin Akköy köyünden başlayarak 8 kilometre yürüdükten bilahare Akkum Mahallesi’nde kısa tıpkı ıtlak verilirken, vatandaşlara ikramlar verildi. Üç kilometre elan naşir ilçe merkezine varılmasıyla aktiflik sona erdi.

“Bu izlence çerçevesinde eğlendik, yürüdük, sosyalleştik”

Bilecik Şeyh Edebali KYK yurdunda artan ve Deneyimsizlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkısı ile programa katılan Emre Bulutoğlu, “Cahillik Spor İl Müdürlüğü ve İnhisar Belediyesi arasında yapılan program çerçevesinde 10 kilometre büyüklüğünde nöbet yürüdük.

Yorulduk amma eğlenceli ayrımsız programdı. Bu program üzere evvel Bilecik Deneyimsizlik ve Spor İl Müdürlüğü başta kalkmak amacıyla, İnhisar Belediyesi’ne çok teşekkürname ederiz hakeza ayrımsız faaliyeti bize sunduğu üzere. Bunun amacıyla birlikte başta Bakanımız Mehmet Kasapoğlu’na ve İl Müdürlüğünde çalışanlara herkese çokça teşekkürname ediyoruz” ifadelerine düzlük verdi.

“Meyvelerin arasından geçerken geçe, yiye yiye geldik”

Deneyimsizlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ilişkin Halime Karı KYK yurdunda kalan Aslı Koçbay, “Cahillik ve Spor İl Müdürlüğü ile geziye geldik. 10 kilometre büyüklüğünde misil yürüdük. Amiyane yorulduk, amma domuzuna bire bir yürüyüştü. Hakeza meyvelerin arasından geçerken geçerken, yiye yiye geldik. Güzeldi, eğlenceliydi. İnşallah devamı gelir” dedi.

“Amacımız hem gençleri tıpkı arada birleştirmek hem de çevremizi değişik yerlerdeki insanlarımıza lanse etmek”

Tutum amacını belirten İnhisar Şehremini Mehmet Acı, “2’ncisini düzenlediğimiz doğa yürüyüşü yaklaşık şu anda 500’e yakın ayrımsız katılımcıyla birlikte ilçemiz Akköy köyümüzde toplandık ve oradan dağların arasından yaklaşık 8 kilometre naşir geldik.

Şu anda gördüğünüz gibi cemi öğrenciler, katılımcılara ikramlarımız vardı onları izzetüikram ediyoruz. Hem gençleri benzeri arada birleştirmek hem bile çevremizi gayrı yerlerdeki insanlarımıza takdim etmek üzere ikincisini düzenliyoruz” dedi.

“İlçemizde ki tarihi ve kültürel saf güzellikleri buraya gelen insanlarımıza tefhim etmek”

İnhisar ilçesinde mevcut tarihi, kültürel ve tabii güzellikleri insanlara nakletmek gayesinde olduğunu söyleyen Başkan Acı, “Sabık senede bu etkinliği bizim Gedikkaya mağaramız vardı. Orada yapmıştık bunu, 7 kilometrelik ayrımsız mesafede. Demincek amacımız ilçemizi tanıtmak, ilçemizde kim tarihi ve kültürel tabii güzellikleri buraya mevrut insanlarımıza göstermek. Burada tarihi yerlerimizde var. Söz Temsili Harmanköy’de Harmankaya kanyonumuz var, Abdullah Mihalgazi türbemiz var. İnhisar’birlikte Suuçtu şelalesi var. Sakarya nehri angın elhak ilçemizin kamu ortasından geçiyor. Ustad Soylu Fazıl’ın adına türküler yazdığı Sakarya bizim için haddinden fazla önemli” ifadelerine yer verdi.

“Ürünün birisi bitiyor, birisi geliyor”

İnhisar ilçesinde tarım ve seracılık bakımından çok varlıklı olduğunu tamlayan Başbuğ Dağ, “Tarım burada çok rahat, zengin.

Şu anda birlikte tamam ayrımsız nar mevsimi. Bundan 2 hafta öncede doğrusu nar hasat şenliği yapmıştık. İlçemizde yetişen nar türü çokça değişik. Eksantrik yerlerde da görülmeyen devedişi dediğimiz bire bir nar cinsimiz var. Şuan da insanlarımız nar toplayıp kıymak ile meşguller. artık üstelik seralarda soğan, marul, maydanoz üretmeye devam ediyor. İlçemizde seralar ve bahçelerimiz hiçbir devir yersiz kalmaz. Ürünün birisi bitiyor, birisi geliyor. Netice adına burada ateş parçası tek kimesne çalıştığı devir açgözlü kalmaz, karnını doyurur. Ben birlik hemşerilerimize, Bilecik ve diğer yerlerdeki insanlarımızı bu vadiyi görmeye, gezmeye nida ediyorum. Bayağı natürel ve haza güzelliklerimiz var. Elan daha sanayileşme girmediği üzere buralara kayran zevk bakir. Yani tamlık bozulmamış tabii güzelliklerimiz var. Katılımcılara çok teşekkürname ediyorum..