Yurt Danışmanı Şule Alp: Gayrimenkulde evleviyet binanın sağlamlığı oldu

Bodrum’daFaaliyetgösteren Alaz Yiğit, 10 ili vuran Kahramanmaraş merkezli yer sarsıntısı felaketinin emlak sektöründe öncelikleri değiştirdiğini söyledi.

“BU FELAKET SEKTÖRDE YENİ SAYFA ANAHTAR”

Alp, “Yaşadığımız acılar elan çokça tüvana. Ancak şimdiden bu büyük felaketin sektörde bakir tıpkı mevzu açacağını hikâyelemek olabilir. Daha şimdiden etkilerini görmeye başladık. Alıcılar konutta çılgın detaylar özlemek yerine destek etüdü mamul mı, zelzele yönetmeliğine akla yatkın mu, zaruri denetimlerden geçirilmiş mi; bunları sormaya başladı. Bundan böyle icap alıcıların gerekse da müteahhitlerin öncelikleri çıktı depreme endeksli olacaktır.” dedi.

“EFDAL KATLI YAPILAR CAZİBESİNİ KAYBETTİ”

Nazik şehirlerde sayıları her geçen dönme mütezayit gökdelenlerin ve lüks detaylarla donatılmış kalabalık rezidansların vaktiyle alıcılara haddinden fazla çekimli geldiğini tabir fail Kıvılcım Alp, “Bazen müşterilerimiz üzere efdal kıvrım binalar, ekstrem yapılar öncelikliydi. Depremle alay malay bunlar cazibesini kaybetti. Tehlikeli eğik binalara istek arttı. Sakat binalarda dayanak ve methal katlara olan murat üstelik azaldı.” şeklinde konuştu.