Xiaomi Mi 10 Pro’nun kutusundaki alfabe tepkilere illet oldu

Xiaomi’nin ense seviye telefonu Mi 10 Pro’nun kutusunda düzlük kayran en haddinden fazla kullandığınız Google uygulamalarına çarpık çurpuk erişimle” ibaresi, geçmiş özellikle çok masum görünse dahi bazen tartışmaları dahi birlikte getirdi. Çevrimiçi topluluklar; bu mesajın, Google tarafından uygulanan yaptırım zımnında Huawei telefonlarında Google hizmetlerinin yasaklanmasına bire bir çevirme olduğunu söyleyerek Xiaomi’ye reaksiyon gösterdi.
Xiaomi yaptığı açıklamada, bahis konusu ibarenin Google ile yapılan inikat gereği zorunlu kendisine yerleştirildiğini ve bu durumun, Intel yongalarını kullanan dizüstü bilgisayar bilgisayarlarda bulunan “Intel Inside” logosuna benzediğini söyledi. Xiaomi antrparantez, Mi 10 Pro’nun Google ile yapılan yıpranmamış ittifak sonrasında piyasaya sürülen ilk telefonlardan biri olduğunu ve gelecekteki bir nice telefon kutusunda tıpkısı ibarenin vadi alacağını belirtti.
Xiaomi’den yapılan bu izah sonrasında, Google’ın söz konusu mesajı eklemeleri üzere üreticileri zorladığı kanıt edildi ve gözler ABD’li şirkete çevrildi. Google, konuyla ait her izah yayınlanamazken, bazen laedri kaynaklar, Google’ın bu ibareyi isteğe vabeste olarak üreticilere önerdiğini söylüyor.