Üretimi durdurarak 500 kişiyle ülfet maçına geldiler

– Üretimi durdurarak 500 kişiyle dostluk maçına geldiler

ZONGULDAK – Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde üretim eden Elcab Kablo Fabrikası, 500 personeliyle üretimi durdurup, depremzedeler yararına planlı hukuk maçına katıldı.

Kahramanmaraş merkezli olan ve mekân illeri de yoğun hasar bırakan depremlerde etkilenen vatandaşlara yardım üzere TFF 2. Küme takımı Zonguldak Kömürspor, Karabük İdmanyurduspor ile karşılaştı. Biletleri 50 TL’den satılan maçın geliri ise yer sarsıntısı afetinin yaşandığı bölgeye bağışlanacak. Sporseverlerin nazik ilgisini gören dostluk karşılaşması Karaelmas Eksiksizlik Köksal Stadı’nda oynandı.

Çaycuma ilçesinde üretim eden Elcab Kablo firması ise üretimi durdurarak 500 kişiyle maçın oynanacağı stada geldi. 30 minibüsle barhana halinde stada gelen fabrika çalışanları, Zonguldak-Karabük pankartı açtı. Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği takımının oyuncuları dahi tribünlerden maçı izledi. Açtıkları pankartlarla manalı mesajlar veren üretimevi çalışanları depremzedelerin yaşadığı acılara iştirak etmek amacıyla müsabakayı usuldan izledi.

Basın mensuplarına açıklamalarda mevcut Elcab Kablo Umumi Müdürü Ömer Şentürk, üretimi durdurarak pik geldiklerini böyle düşündürücü bir günde bindi çevirmek istediklerini belirterek, “Bugün burada düşündürücü maçta fabrikamızı kapatarak 500 yabanlık kadroyla hem üretimevi hem bile ayak topu takımımızla burada olmak istedik. 500 sayı bilet aldık bindi vermek yerine. Eksiksiz fabrikamız ve ayak topu ekibimizle buradayız. Alelhusus Yönetim Kurulu Başkanımız Necdet Tıskaoğlu sarsıntı bölgesinde olduğu üzere ne eyvah ki aramızda bulunamıyor. Kendisinin çokça selamları var. Buraya 30 otobüs ile geldik. Kornaya basmadan patırtılı yapmadan sessiz bire bir şekilde geldik. Bu düşündürücü günde sessizcesine tribünde yerimizi aldık” diye niteleyerek konuştu.