Türkiye’nin muamma cenneti Badavut himaye altına alındı

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’da yayınlanan kararda, Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Badavut mevkisindeki 1. ve 3. etap saf sit alanı kapsamına giren alanın harita ve koordinatları yer aldı. Bu kapsamda, Badavut Plajı’nın bile zarfında düzlük aldığı Sarmısaklı yarımadasındaki natürel sit alanı kapsamına giren alanın, “stabil korunacak kırılan alan” kendisine tescil ve car edilmesi kararlaştırıldı. Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki dünyaca adlı turizm merkezi Badavut, yerel ve yabancı haddinden fazla sayıda turistin bağ odağı oluyor.

Ayvalık’ın bilinmez cennetlerinden biri olan Badavut mevkisi, güneşin tulu ve batışının genişlik güzel izlendiği yerlerden biri adına biliniyor.

Badavut Plajı ise granit, değerli renkli incerek kumları ile güneşlenmek, serin suları üstelik deniz tutkunları üzere ülkü ayrımsız düz sunuyor.

Sonbahar döneminde kuş gözlemcilerinin atak ettiği Badavut bölgesi, rüzgarın dalgalarla şekillendirdiği enteresan kayaç yapısının yanı sıra, kalabalıktan uzak denize soldurmak isteyenlerin birlikte yeğleme ettiği yerlerden biri adına biliniyor.