Taşköprülü lise öğrencileri ASELSAN ve TUSAŞ’ı gezdi

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde 60 lise öğrencisi, ASELSAN ve Türk Havacılık ve Gök Sanayisini (TUSAŞ) görüşme etti.

Taşköprü Belediyesince, 27 Aralık’ta düzenlenen “Savunma Sanayii Tanıtımı” programında ortaöğretim öğrencilerine saraka veren Taşköprü Şehremini Abdullah Çatal, 60 öğrenciyle ASELSAN ve TUSAŞ’a seyahat düzenledi.

ASELSAN’ı görüşme fail öğrenciler, yetkililer eliyle yapılan cihazlar ve projeler için hikmet aldı.

TUSAŞ’ı de müzakere fail öğrenciler, 18 Mart’ta hangardan çıkacak olan milli muharip uçağını üstelik görme fırsatı yakaladı.

Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen, AA muhabirine, Türkiye’nin savunma sanayisinin geldiği noktanın çekicilik verici olduğunu vurguladı.

Gezinin ilçedeki Bilgelik ve Küçük Asya liselerinde eğitim gören öğrencilere yönelik olduğunu anlatan Dikkat, “Gezideki amacımız öğrencilerimizin geleceklerine yön çevirmek ve Türk savunma sanayisinin geldiği noktayı göstermekti.” dedi.

Dirgen da TSK Ihya Vakfı Umumi Müdürü Mecbur Piyade’nin katılımıyla düzenlenen programda öğrencilere ASELSAN ve TUSAŞ’a yönelik yolculuk düzenleyeceğine dair saraka verdiğini hatırlattı.

Gerekli görüşmeler ve izinler doğrultusunda gezi düzenlediklerini dile getiren Dirgen, “Ihtimal aynı öğrencimiz ilerleyen zamanda burada hizmet edebilme şansı bulabilecektir. Ziyaretlerimiz kapsamında bent ve alakalardan hava bizlere bu fırsatı tanıyan ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün’e, Sayın Mecbur Piyade’ye, TUSAŞ Umumi Müdürü Prof. Dr. Esas Kotil’e öğrencilerimiz namına teşekkür ediyorum.” diyerek konuştu.